úterý 16. dubna 2024 Irena

Arcidiecézní charita Olomouc pomáhá Ukrajině. Už podruhé vyšle kamión plný nábytku a oblečení

V následujících dnech vypraví Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) kamión plný postelí a nočních stolků, které poputují do nemocnic na Ukrajině. Přidají i pytle plné oblečení pro ukrajinské lidi bez domova.

Díky českým dárcům, Charitě Veselí nad Moravou a prodejně Samaritán při Charitě Olomouc je možné veškeré potřebné prostředky pro lidi v nouzi zaslat. „Prodejna Samaritán nám poskytla oblečení jak pro dospělé, tak i pro děti. Využijí je lidé bez domova a dále rodiny v tíživé sociální situaci, o které se stará Charita v Kolomyji,“ uvedl koordinátor projektů na Ukrajině Vasyl Vasyliv.

Kamión bude obsahovat celkem 61 polohovacích postelí, 53 nočních stolků a 40 pytlů s oblečením. Ukrajinské nemocnice jsou v tížívé situaci, kdy nemají skoro žádnou podporu ze strany státu. „Nábytek poslouží pacientům kolomyjské nemocnice, některé kusy zašle v případě potřeby Charita Kolomyja do dalších měst,“ dodal Vasyliv. Plánovaná doba odjezdu je stanovena na středu 30. srpna. Poprvé vyslala ACHO kamión na Ukrajinu letos v květnu.

 

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.