pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Šumperská nemocnice letos nakoupí přístroje za téměř 84 miliónů korun

Nemocnice Šumperk letos nakoupí 322 nových přístrojů v celkové ceně téměř 84 miliónů korun. Investovat plánuje do všech svých strategických oborů, řekl předseda představenstva Nemocnice Šumperk Martin Polach, který tuto nemocnici vlastní od jara 2015.

„Vzhledem k tomu, že za předchozích vlastníků se do nemocnice investovalo opravdu jen nezbytné minimum finančních prostředků, je to na současném stavu přístrojového vybavení znát. Proto nyní plánujeme projekt obnovy zdravotně technologického parku v celkovém objemu zhruba 84 miliónů korun,“ uvedl Polach.

Letošní investice budou zaměřeny na rozvoj všech strategických oborů šumperské nemocnice. „Například v rámci urgentní medicíny budeme investovat do specializovaných lůžek, anesteziologické, ventilační a monitorovací techniky, EKG a defibrilátorů,“ uvedl Polach. Nemocnice Šumperk bude investovat také do své porodnice a gynekologického oddělení, kam pořídí například nové ultrasonografy, kardiotokografy, operační lampy a laparoskopické věže.

Na letošním nákupním seznamu jsou i nové inkubátory či přístroje pro oční nebo kožní oddělení, které bude vybaveno novým laserovým přístrojem. „Chceme tak navázat na stávající úspěchy dermatoskopického screeningu,“ podotkl Polach.

Nemocnice Šumperk je soukromým zdravotnickým zařízením. Od roku 2015 ji vlastní lékař Polach, kdy nemocnici získal od skupiny Agel. Do rozvoje šumperské nemocnice od té doby investoval téměř dvě stovky milionů korun. Změna majitele šumperské nemocnice souvisela s dřívější transakcí, při které Polach miliardáři Tomáši Chrenkovi prodal svůj čtvrtinový podíl v Agelu a výměnou za to mu Chrenek přenechal nemocnici, která byla součástí zdravotnické skupiny Agel. Šumperská nemocnice ročně zajišťuje zdravotní péči pro zhruba 200 000 lidí.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Šumperk, nemocnice, investice, zdravotnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.