pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #112: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Babí léto je v plném proudu a krásné počasí přímo láká na dlouhé procházky v přírodě. A proč si na výlety nevzít oddaného parťáka? Mireček, Frodo a Jezinka se k vám jistě rádi připojí.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR organizace Olomouc

Adresa: Neředín 726 (areál letiště), Olomouc - Neředín
Tel.: 583 210 759
Pohotovost: 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Mireček

Mireček je zhruba pětiletý kříženec větší velikosti. Je to největší oblíbenec našich „venčičů“. Je akční, velmi kontaktní a mazlivý. Procházky a pohyb absolutně miluje. Pokud se však nevyřádí a neunaví, dokáže přelézt téměř každý plot a vyvenčit se „po svém.“ To pak i škodí, například z poslední adopce se vrátil, protože měl pokousat koně. Potřeboval by k někomu, kdo by se mu pořádně věnoval a zaměstnal jej. Pak bude oddaným parťákem.

Jezinka

Jezinka je starší fenka křížence jezevčíka. Má tak trošku svůj svět. Když přišla, tak byla absolutně nekontaktní, ale vůbec ne agresivní. Prostě brala člověka jako takovou nutnost. Ve výběhu, když viděla, že pro ni jdeme, tak prostě počkala, až ji vezmeme a odneseme dovnitř. Teď pokročila do stádia člověk = továrna na pamlsky. Když nás vidí, tak přiběhne a čeká, co z nás vypadne. Pohladit se nechá, ale bez jakýchkoli emocí. Ty určitě přijdou hned v dalším levelu. Hledá někoho trpělivého, kdo jí dá čas se přizpůsobit.

Frodo

Frodo je zhruba tříletý kříženec. Miluje pohyb, procházky a v útulku se pekelně nudí. To pak likviduje boudu, kotec, prostě vše, co mu přijde pod zuby. Ve výběhu se také nudí. Potřeboval by k někomu aktivnímu, kdo jej pořádně vylítá a zaměstná mu i hlavu. Cizí moc nemusí a tak by asi nový páníček musel napřed chodit za zvykačku.

Foto LOZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.