středa 24. dubna 2024 Jiří

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #149: Podívejte se na nejnovější přírůstky v okolních útulcích

Nix je úžasné kotě, které je však hluché. Proto může do adopce jen do domu nebo bytu. Není vhodná k pobytu venku. Je to andílek s ďáblem v těle. Jako každé kotě si chce hrát a její hry jsou někdy pěkně divoké.

Olomoucký útulek – Liga na ochranu zvířat ČR organizace Olomouc

Adresa: Neředín 726 (areál letiště), Olomouc – Neředín
Tel.: 583 210 759
Pohotovost: 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Ezop

Ezop je super hafan, kontaktní, mazlivý a na svůj věk má energie doslova na rozdávání. Je stále veselý, miluje procházky, hračky, a když má ve vedlejším výběhu fenku, tak se naparuje jako páv a zvedá nohu při čůrání tak vysoko, div, že nepřepadne. Ezop má potravní alergii, a proto je krmen hypoalergenními granulemi. Horší je to u něj se zrakem. Dostal doživotně naordinované kapky a vzhledem k tomu, že chvilku nepostojí, je občas dost těžké mu do očí nakapat. Doufáme, že i přes své zdravotní problémy najde pěkný domov, ve kterém bude právoplatným členem rodiny a už nikdy nebude na poslední koleji. 

Amanda

Amanda je asi čtyřletá fenky, kříženec rotvajlera. K lidem přátelská a hodná, ostatní psy nemusí, což je nejspíš následkem toho, že je bohužel slepá.

Nix

Kočička Nix byla nalezena v Přáslavicích 10.8.2019, je úžasné kotě, které však má handicap a to, že je hluché. Proto může do adopce jen do domu nebo bytu. Není vhodná k pobytu venku. Je to andílek s ďáblem v těle. Jako každé kotě si chce hrát a její hry jsou někdy pěkně divoké. Je zvyklá na psy. Jediným nešvarem je to, že raději nežli kočičí záchůdek použvívá květináče. Proto raději někomu, kdo nemá kytky na prvním místě.

V případě zájmu o některého z kočičáků či pejsků využijte prosím adopční dotazník https://www.olomouckyutulek.cz/dotaznik-pro-zajemce/, nebo volejte tel. 583 210 759, ale buďte prosím trpěliví, většinou lítáme venku mezi hafany a kočičáky.

Útulek pro zatoulaná zvířata Přerov

Adresa: Město 3187, 75002 Přerov (Zahrádkářská kolonie mezi Předmostím a Dluhonicemi)
Tel.č. 602 541 060
Pro veřejnost otevřeno : Po, St, Pá – 10:00 – 16:00, So, Ne – 8:00 – 11:00
e-mail – utulek@tsmpr.cz
www.utulekprerov.cz
facebook.com/utuleprerov

Dante

Je asi dvouletý kříženec. Z počátku je k lidem trochu nedůvěřivý, když si však zvykne je hodný přátelský a mazlivý. Základní povely ovládá, ale je si při nich dost nejistý, jako by čekal, že dostane vynadáno, pokud udělá něco špatně. S fenkami je kamarád, ale se psy se nesnese. Vhodný ke starším dětem a spíše k domku se zahradou.

Jack

Je to asi rok a půl starý kříženec. Z počátku je k cizím lidem nedůvěřivý, proto musí případný zájemce počítat s tím, že bude muset párkrát za Jackem přijít. Když se skamarádí je hravý mazlivý a velmi hyperaktivní pes. Miluje balónky a vlastně všechny hračky. Základní povely mu zatím nic neříkají. Vhodný ke starším dětem. Nejspokojenější bude u lidí s aktivním způsoben života. Není vhodný do bytu, jelikož když se nudí má potřebu všechno vytahovat a trhat.

Shaggy

Je asi tříletý kříženec špice. Vyžaduje neustálou přítomnost lidí a drbaní. Ze základních povelů ovládá pouze sedni, ale je to chytrý a učenlivý pesan, který se to rychle doučí. Vhodný do rodiny s dětmi. Mohl by být i v bytě, ale nejspokojenější bude u domku se zahradou.

Foto LOZ Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.