sobota 20. dubna 2024 Marcela

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #30: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Mazlíčků bez domova je spousta, každý týden vám přinášíme pouze výběr z nich. Pomůžete alespoň některým najít novou, přívětivou rodinu?

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Karla

Karla je asi tří letá kastrovaná fenečka pocházející z množírny čeká na druhou šanci, kde zažije pohlazení, plnou misku a teplý pelíšek.

Conie

Conie je asi 7 letá kříženka ovčáka, která se k nám dostala na začátku září 2016. Je to zlatá, mazlivá fenečka, která vás úplně dostane svým smutným pohledem.  I přes to, že už není nejmladší má ještě dost síly a energie, což nám dokazuje každý den svým šplháním po kotci, kdykoli se něco šustne. Nemá problém být ve společnosti druhého pejska, pokud ji nebude vyloženě „otravovat". Svému páníčkovi bude určitě oddanou společnicí. 

Jarmil

Jarmil je asi 5 měsíční kocourek hledá teplý pelíšek a svůj nový domov.

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Anička

Anička je asi půlroční kočičí slečna. Je to citlivá, ze začátku ještě trošku plašší kočička, ale pokud jí dáte čas, bude z ní určitě veliký mazlík.

Sarah 

Sarah je fenečka, která byla jako první, spolu s jejími štěňátky, vysvobozena v rámci „Kauzy olomouckého množitele". Sarah měla více než rok skvělý domov, pak se však v rodině, kde byla, stala tragédie a tato Sárinku o její domov nakonec připravila. Jejím páníčkům se narodilo miminko a paní brzy po porodu zemřela. Pán zůstal se Sárou a maličkým dítětem sám. Napřed si chtěl Sáru nechat, měl ji moc rád, ale nakonec to bylo nad jeho síly a byl nucen se Sáry vzdát. Věnoval Sáru do péče svému kamarádovi, kde bydlela v domku se zahrádkou, spávala opět s majiteli v posteli, ale bohužel tuto rodinu úplně nepřijala, utíkala, dokázala přelézt i přes dvoumetrový plot a začala vyjíždět po jejich dětech. Tito se nakonec obrátili na nás s prosbou o vrácení Sáry k nám. Sáře hledáme nový domov, nejlépe bez dětí, takový, kde bude středem pozornosti, opečovávána a milována, protože přesně to si tato úžasná fenečka zaslouží.

Leroy

Leroy byl původně divoký kocour, žijící v areálu jedné olomoucké firmy. Postupem času však začal být k lidem kontaktnější, což se mu bohužel vymstilo, protože jeden „dobrák" , který proti kočkám v areálu firmy vždy zbrojil, jej nakopl tak, že mu zlomil zadní nožku. Paní, která ve firmě pracuje na vrátnici nás o tomto informovala a my jsme jej jely odchytit. Kocourek po tomto zážitku úplně ztratil důvěru k lidem a tak na rentgen musel být přispán. Pan doktor zjistil, že se nejedná o žádnou komplikovanou zlomeninu, že kost sroste sama, ale doporučil kocourka do uzdravení nevypouštět. 
Nechtěly jsme divokého kocoura nechávat v kleci a tak putoval přímo do dočasné péče, kde se uvolnilo místo po Jerrym, který šel do adopce. Získat si důvěru divokého, lidmi zrazeného kocoura nebylo vůbec jednoduché. První týden jsme jej v podstatě ani neviděly, vycházel ze svého úkrytu jen, když v pokoji nikdo nebyl. Pak začal vycházet ven v noci, když všichni spali, nebo aspoň dělali, že spí. Když jsme se chtěly přiblížit, začal hrozivě syčet a utekl. Po několika dalších dnech, se nechal pohladit při krmení a jednoho večera přišel k posteli, vyvalil se na zem a chtěl drbat, konečně. Teď je to zhruba týden, co poprvé k posteli přišel. Přes den však stále dělal, že neexistuje. Až dneska se nechal přesvědčit, aby vylezl i za světla a nechal se vyfotit. 
Z velkého, divokého a zlého kocúra Leroye se postupem času stal nesmírně ukecaný, hravý mazlík a proto pro něj hledáme nový domov, s trpělivým člověkem, kterému nebude vadit, že jej prvních pár týdnů třeba ani neuvidí, člověka, který si pomalu, opatrně a bez vynucování získá jeho kocouří duši a dá mu ten nejlepší domov.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.