sobota 20. dubna 2024 Marcela

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #37: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Vánoce jsou už za dveřmi, nastal čas pohody a dobré nálady. Rodina by se měla sejít a strávit spolu čas. Do rodiny se však taky občas počítají i domácí mazlíčci. Někteří mají milující rodinu, jiní takové štěstí nemají. Mít živé zvířátko je velká zodpovědnost a pokud si nevyberete z dnešní nabídky opuštěných zvířátek, tak alespoň po vánocích nezaplňujte útulky „nechtěnými“ dárky.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Kontakt:

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Jekota

Jekota je úžasný psí dědeček, kříženec ovčáka, který se k nám dostal na začátku října 2016. Přes svůj věk stále čiší energií a nikdy neztrácí dobrou náladu. Potíže už mu trošku dělají zadní nohy, ale neodradí jej to ani od procházek, ani od důkladného prozkoumání každého centimetru výběhu.

Crow

Crow je cca čtyřletý JRT, který se k nám dostal v listopadu 2015. Miluje pohyb, procházky a hlavně piškotky.  Z počátku byl hodně bázlivý, v současné době je již „v pohodě".  Nemá rád druhé psy ani fenky. Nejlépe by mu pravděpodobně bylo u někoho, kdo má s tímto plemenem již zkušenosti.

Akim

Akim je asi pětiletý kříženec menšího vzrůstu. Je velice aktivní, rád aportuje, běhá, skáče a také se rád mazlí. Mimo jiné je velice čistotný, proto je vhodný do bytu.

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Mourek

Mourek je nalezenec, ke kterému se nikdo nehlásil, údajně ho někdo vyhodil z auta. Má useknutý, ale zhojený ocásek. Je krásně mourovaný a neuvěřitelně mazlivý a snese se s jinými kočkami. Je starý asi půl roku.

Čenda

Čenda je asi 2letý kocourek. Byl nalezený u VŠ kolejí na ul. Šmeralova, kde chodil za lidmi a hrozilo mu nebezpečí od aut na blízké rušné silnici. Je velmi přátelský a hravý. Má postižené levé oko, zřejmě po prodělané infekci. Dle veterinářky je možná částečná náprava.

Hook

Hook je cca 4 měsíční kocourek, nalezený na dvoře Úřadu práce, kde za každým chodil a plakal, protože měl popálenou pacičku až na šlachy. Léčba pacičky trvala více jak dva měsíce, ale podařilo se mu ji zachránit. Hook je hravé kotě a dohání, co při léčení zameškal.  Na pacičku ještě trošku „pajdá" a tak je vhodný pouze do bytu.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.