čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #49: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Těžko uvěřit, že to bude už skoro rok, kdy se zde objevila rubrika Hledáme páníčka. Bohužel přísun pejsků a kočiček do útulků neubývá. Zkusíme společně najít páníčka pro někoho z této sympatické šestice?

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR

Adresa: Areál letiště, Neředínská ul., Olomouc
Tel.: 585 418 484
Pohotovost 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Véna

Véna přišel do útulku v půlce února, s tím, že byl sražený autem. Udělal se rtg snímek a bylo rozhodnuto, že Véna musí podstoupit operaci. Venouška nalezli lidé, kterým jeho osud nebyl lhostejný, pejska vzali k sobě a nadále jsou s útulkem v kontaktu. Dokonce do útulku volal pán, co tvrdil, že Véna byl jeho, ale že jej zrovna v den jeho úrazu někomu daroval-komu však nebyl schopen říct. Jediné, co jsme se tedy dozvěděli, že se jmenoval u něj Bono, že jsou mu dva roky a že je to kříženeček stafbulíka s čivavou .Je jedno zda měl Véna smůlu jen na jednoho pánečka nebo na dva, důležité je , aby v tuto chvíli našel milující domov. Je to psík maličký, velmi kontaktní, milý, milující společnost člověka. Operace se zdařila a Venoušek se znovu učí chodit na všechny čtyři nožky. Hledá domov, kde bude mít své místečko v kruhu rodiny, v teplém pelíšku, s tím, že nový páneček musí počítat s tím, že z psíka nebude mít žádného velkého sporťáka.

Anka

Anka je starší, cca sedmiletá kříženka NO. Je stále „usměvavá“, pohodová a strašně ráda aportuje míčky. Také je velmi čistotná. S ostatními hafany nemá problém.

Pitrysek

Pitrysek je zhruba sedmiměsíční kříženec malého vzrůstu, který má rád společnost lidí i ostatních pejsků. Je to ještě hravé mládě, které se má hodně co učit. Ve správných rukách z něj bude jistě super parťák. 

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Meduňka

Meduňka je asi 8-měsíční kočička z kolonie toulavých koček od Penny. Kočička byla odchycena kvůli silnému nachlazení, ke kterému jistě přispělo také to, že kočičkám někdo v zimě vyhodil jejich domečky. Byla přeléčena antibiotiky, je odčervená a 2x očkovaná, testovaná na FIV/FeLV. Z původně velmi plaché kočičky se v dočasném domově stal uvrněný mazílek. Sice se ještě bojí prudších pohybů a nechce se chovat, ale i to se při trpělivé a láskyplné péči může změnit.

Vlastička

Vlastička je odrostlé kotě, které se nějakou dobu toulalo u vlakového nádraží v Olomouci. Upozornili nás na ni všímaví lidé, kterým nebyl její osud lhostejný. Je úžasně mazlivá, nechá si bez problémů čistit ouška, stříhat drápky a podobně. Nejraději spí v posteli schoulená vedle člověka, kterého má ráda, umí ovšem i zlobit :)

Toníček

Toníček je krásný, zhruba půlroční, původně plachý kocourek, který už udělal velké pokroky ve vymazlovacím procesu. Přesto potřebuje někoho, kdo bude trpělivý a dá mu víc času při společném seznamování..

Autoři | Foto LOZ a Pomocné ruce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.