čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #73: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Venku začíná být vlezlá zima a přesto někteří lidé pejsky a kočičky vyhazují z domu a chtějí se jich zbavit. Pořád však existují dobré duše, které se postarají o tyto opuštěné mazlíky. Každý den, který čtyřnozí kamarádi stráví v útulku navíc, je zbytečný. Místo toho by mohli trávit čas u někoho v novém domově.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR organizace Olomouc

Adresa: Neředín 726 (areál letiště), Olomouc -Neředín
Tel.: 583 210 759
Pohotovost: 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Miroslav

Miroslav, v útulku zvaný Mireček, je asi 5 letý kříženec, zpočátku trošku paličák, dnes je z něj mazel, který vyhledává společnost lidí a rád chodí na procházky. V útulku již na nový domov čeká více nežli rok. Hledá domov, kde by se mu mohli věnovat, pokud by zůstal sám na zahradě či dvorku měl by tendence utíkat.

Kamil 

Kamil je kříženec německého ovčáka, přibližně 2 roky starý. Je to takový psí puberťák, kterého bohužel zatím nikdo ničemu nenaučil. Potřeboval by aktivního pánečka, který by jej zasvětil a naučil ho alespoň základním povelům. Kamil je učenlivý, hodný, nekonfliktní s chutí pracovat.

Haidy

Asi dvouletá malinká fenka, kříženec. Původně pochází z kauzy olomouckého množitele odkud jich bylo přijato 14 do našeho útulku. Někteří již nové domovy našli. I Haidy si chvíli pobyla v novém domově, ze kterého jí však vrátili, neboť fenka osvojitelů Haidy nepřijala. Dodnes litují, že jejich sblížení nedali více času. Haidy se snese jak s fenkami tak se psy, když však bude psím jedináčkem odvděčí se tím, že vás bude bezmezně milovat. Bude potřeba u ní ještě dopilovat socializaci a to proto, že do doby než přišla do útulku mnoho toho za svůj život neviděla. A tak se zpočátku bude trošku bát, jak více lidí tak například aut, tramvají atd. V laskavé péči však brzy objeví krásy procházek.

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Evelína

Asi pětiměsíční kočička, která byla odchycena jako malé bezprizorní koťátko u Úřadu práce v Olomouci. Evelínka je krásně mramorovaná holčička, původní plachost již ztratila a je z ní mazílek. Je odčervená a očkovaná.

Jíťa

Šestiletá kočička, které se vzdala majitelka poté, co ji v těhotenství začala kočka napadat. Jíťa je kastrovaná, očkovaná a odčervená. V depozitu je velmi nešťastná.

Oreo

Tříměsíční mazlivý a hravý kocourek, nalezený se svými dvěma sourozenci ve Šternberku. Bráška a sestřička již odešli do adopce, Oreo na svůj nový domov ještě čeká.

Foto LOZ - Olomouc, Pomocné ruce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.