čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #80: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

V Olomouci nám nasněžilo a venku to není moc vlídné. Počasí přímo vybízí zachumlat se do peřin s knížkou a hrnkem čaje nebo lenošit u televize. A pokud potřebujete někoho, kdo by vás v zimě zahřál na těle i na duši, tak se zkuste podívat na opuštěné chlupáče, kteří vás budou bezpodmínečně mít rádi.

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Tomio

Plachý kocourek Tomio se k nám dostal z veterinární ordinace. Někdo ho tam přinesl, když ho na ulici našel nemocného. Tomio měl silný zánět dýchacích cest. Jeho léčbu komplikovala právě jeho plachost. I když je teď už zdravý a roste jako z vody, stále má z lidí respekt, což snižuje jeho šance na nový domov. Stále věříme, že se i pro Tomia najde ta správná milující rodina, která s ním bude mít dostatek trpělivosti a udělá z něj velkého mazílka. Tomio je očkovaný a čerstvě vykastrovaný.

Munchy

Munchynka je poslední z koťátek, které byly nalezeny v zahrádkářské kolonii. Její sourozenci i maminka jsou již v adopci. Munchynka na svůj nový domov teprve čeká. Je zvídavá, hravá a aktivní, jako každé správné kotě. Ráda se mazlí, má ráda lidskou společnost. Větší smečka koček ji nevyhovuje, proto by pro ni byl ideální domov v bytě, kde by měla jako kamarádku jen jednu kočičku nebo by byla opečovávaným jedináčkem. Je očkovaná, odčervená a testovaná na FIV/FeLV.

Tomi

Tomi je dospělý kocour, stáří odhadujeme na 3-4 roky. U nás už bude téměř rok. Jednoho dne se objevil na krmeném místě mezi již stálými, polodivokými a kastrovanými kočkami a žebral o jídlo. Na lidi byl evidentně zvyklý, na život na ulici rozhodně ne. Tomi je bílorezavý, nyní už mohutný kocourek, který má rád svůj klid. Ideálním domovem by pro něj byl klidný byt bez koček, max. s jedním kočičím kamarádem. Tomi je kompletně očkovaný, odčervený a kastrovaný.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR organizace Olomouc

Adresa: Neředín 726 (areál letiště), Olomouc -Neředín
Tel.: 583 210 759
Pohotovost: 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Pučmeloun

Pučmeloun je zhruba čtyřletý labrador. Je to takový valibuk pohodář, nicméně se umí i pěkně rozblbnout. Miluje společnost, procházky a také dobré papání. 

Deny

Deny je mladý, cca rok a půl starý kříženec střední velikosti. Je to hodný a mazlivý pes, který má však mnoho nevybité energie. Na vodítku tahá a neposlouchá. Byl by vhodný k spíše mladším a hlavně aktivním lidem, kteří by ho dostatečně vyřádili, aby neměl tendence utíkat.

Frisco

Frisco je cca pětiletý kříženec jezevčíka. Je trošku paličák, ale dá si říct. Už byl jednou v osvojení, ale vrátil se, protože měl tendence vše občůrávat a všem „šéfovat“. U nás je zatím bezproblémový. Nejlépe by mu asi bylo v domku se zahradou. S ostatními psy se většinou snese.

Autoři | Foto LOZ, Pomocné ruce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.