čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #82: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Šárka, Skip i Boban jsou tři roztomilí pejsci hledající nové hodné páníčky, se kterými by mohli dovádět, ale i lenošit za deštivého dne. Se kterými by mohli běhat, mazlit se, odpočívat, ale hlavně se na ně mohli spolehnout.

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR organizace Olomouc

Adresa: Neředín 726 (areál letiště), Olomouc -Neředín
Tel.: 583 210 759
Pohotovost: 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Šárka

Šárka je zhruba roční kříženka NO. Je hyperaktivní, přátelská, snášenlivá k ostatním psům i fenám. Umí pár základních povelů, ale většinou „na ně nemá čas“. Potřebovala by k aktivním lidem, kteří by zvládli její akční temperament.

Skip

Skip je zhruba sedmiletý jezevčík. Je to typický zástupce tohoto plemene, aspoň co se povahy týče. Je paličatý, nemá rád, když se mu něco zakazuje nebo přikazuje, to pak vrčí a pro kousnutí si také nejde daleko. Jinak je mazlivý, má rád procházky a společnost. Potřeboval by k někomu, kdo má s tímto plemenem zkušenosti.

Boban

Boban je zhruba osmiletý kříženec větší velikosti. Je to kamarádský, pohodový pes, který miluje procházky, společnost a také dobré papání. Trpí potravinovou alergií, a proto musí jíst hypoalergenní granule. Je to další z oblíbenců našich venčičů.

Pomocné ruce

Kontakt:
Tel.: 777902575
E-mail: pomocne.ruce@seznam.cz
FB stránky: Pomocné ruce Olomouc z.s.

Matylda

Matylda pochází z kočičí kolonie. K nám přišla s koťátky, o které se vzorně starala a odchovala. Koťátkům se již podařilo najít nové domovy, ale Matylda u nás stále zůstává - trvá jí delší dobu, než člověku začne věřit a nechá ho k sobě přijít. Matylda je jinak krásná, čistotná a klidná kočička - bude jistě ozdobou každé domácnosti. Vzhledem k její povaze bychom pro ni chtěli najít klidný domov bez malých dětí, v bytě nebo i v domečku s bezpečnou zahrádkou.

Týna

Mouratá kočička Týna, nyní asi 5-měsíční, se k nám dostala jako malé kotě. O jejím předchozím osudu moc nevíme, ale zřejmě se ji nedělo nic moc hezkého, neboť z nás měla panickou hrůzu. Již se nám ji ale podařilo přesvědčit, že u nás jí nikdo neublíží, a Týna se už nechá pohladit a nebude trvat dlouho a bude z ní mazílek. Týna je odčervená a očkovaná.

Jůlinka 

Jůlinka je FeLV pozitivní kočička. Prodělala vážný zápal plic, nyní je již přeléčená, ale zůstaly jí poškozené hlasivky a zúžené dýchací cesty. Je milá a mazlivá. Vhodná jen do bytu a vzhledem k FeLV pozitivitě jen ke kočičce, která je proti FeLV řádně očkovaná, nebo jako kamarádka ke stejně nemocné kočce.
Jůlinka je odčervená a čerstvě vykastrovaná, očkování se kvůli FeLV+ nedoporučuje.

Autoři | Foto LOZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.