sobota 20. dubna 2024 Marcela

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #83: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Zvířátka, která se dostala do milující rodiny, mají ohromné štěstí. Páníčci se o ně dobře starají, mají co jíst, kde spát a nemusí se bát o svůj život. Některá bohužel takové podmínky nemají. Nemá je kdo hladit za oušky, drbat v kožíšku ani jim dát najíst. Jejich život není růžový, ale to vše se může změnit. Vy ho můžete změnit!

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR organizace Olomouc

Adresa: Neředín 726 (areál letiště), Olomouc -Neředín
Tel.: 583 210 759
Pohotovost: 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Eliška

Dali jí jméno Eliška a svůj život si prý vymňoukala. Někdy v půli listopadu, kočičku našli v obci Liptáň nedaleko Bruntálu a vypadala velmi zesláblá a vyčerpaná po těžkém úrazu. V podstatě se nálezce jen slitoval a vzal ji na veterinární kliniku, kde Elišku měli zbavit utrpení a přepravit na druhý břeh. Svůj život si vymňoukala, jak řekl pan veterinář, ke kterému ji donesli, neboť zranění byla vážná, a tak začala dlouhá léčba. Jednu nožku měla tak moc postiženou, že ji museli amputovat, tu druhou rehabilitovat, aby mohla chodit alespoň po třech. Již tenkrát volal nálezce do útulku, že ji budou operovat a zda LOZ pomůže s platbou a následným umístěním. Bylo jasné, že pomůže, přece, když už dostala šanci od nálezce a veterináře, to neskončí tím, že řeknou NE. Pan doktor dokonce našel kočičce i domov, ale bohužel osvojitelé přecenili své schopnosti, a tak nakonec dne 1.2.2018 doputovala do útulku LOZ ČR org. Olomouc. Pomalu se rozkoukává, bydlení má teplé a prostorné, ale bylo by lepš, kdyby měla svůj domov, nejlépe trvalý. 

Theodor 

Theodor je asi pětiletý kříženec pravděpodobně německého ovčáka s dobrmanem. Je to aktivní pes, který má rád procházky i blbnutí s míčem ve výběhu. Umí některé základní povely, ale potřeboval by je vypilovat. Je učenlivý, k lidem přátelský. Psy moc nemusí a fenky si vybírá.

Monster

Už jste někdy viděli dvacetikilového jezevčíka s hlavou rotwajlera? Tak přesně tohle je náš Monster, i když na fotkách to tak nevynikne. Monster má asi 5 let, je kamarádský a miluje procházky. Jeho vtipný vzhled a přátelská a veselá povaha z něj dělají opravdu kouzelného psího parťáka.

Autoři | Foto LOZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.