úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #108: Podívejte se na nejnovější přírůstky v olomouckých útulcích

Je úterý a s ním další roztomilí mazlíci hledající nový a láskyplný domov u hodného páníčka. Nevyberete si?

Olomoucký útulek - Liga na ochranu zvířat ČR organizace Olomouc

Adresa: Neředín 726 (areál letiště), Olomouc -Neředín
Tel.: 583 210 759
Pohotovost: 776 462 998
Otevřeno: 14.00-16.00h
E-mail: olomouc.utulek-loz@seznam.cz

Loki

Ahoj, dovolte, abych se vám představil. Jmenuji se Loki, mám okolo sedmi let a jsem pravděpodobně kříženec pudla. Do útulku jsem se dostal poprvé už v roce 2013. To jsem byl hrozně vystrašený, hubený a ze strachu jsem chtěl všechny sežrat. Rok a půl jsem se dával trošku dohromady, až si mne vzala jedna rodina s dětmi. Měl jsem se u ní relativně dobře, jenže po pár letech se dostali do finančně tíživé situace a tak nevěděli, jestli si mě můžou nechat. Několikrát jsem byl inzerován, dvakrát jsem skončil v útulku, ale vždycky si mne nakonec vzali zpět. V červenci 2018 mne nakonec uvázali nedaleko útulku s dopisem, že si mne nemohou nechat a už si mne nevyzvedli. Proto hledám nový domov. Ze začátku jsem trošku bázlivý, ale když si zvyknu, tak jsem hrozný mazel. Nejraději ležím lidem na klíně nebo u nohou. V kuchyni asistuji, ale jinak většinou někde ležím a pozoruji. Nejsem žádné ulítané pako, spíš naopak jsem hrozně klidný. Snesu se s většinou psů, na kočky absolutně kašlu, slepic se trošku bojím, ale v podstatě je také moc neřeším. Při jízdě v autě v klidu spím. Na děti jsem byl zvyklý, ale musí se ke mně umět chovat. Co nesnáším, tak ani malé potáhnutí za obojek, to pak zdrhám, u stříhání řádím jako čert a bojím se bouřky. Nejspokojenější bych byl asi u někoho v důchodu, aby mi byl stále poblíž. Vzhledem ke své srsti nemůžu být „venkovní“ pes, takže potřebuji jít do bytu nebo domku.

Monster

Už jste někdy viděli dvacetikilového jezevčíka s hlavou rotwajlera? Tak přesně tohle je náš Monster, i když na fotkách to tak nevynikne. Monster má asi 5 let, je kamarádský a miluje procházky. Jeho vtipný vzhled a přátelská a veselá povaha z něj dělají opravdu kouzelného psího parťáka.

Mamba

Mamba je zhruba sedmiletá veliká fenka. Do útulku přišla jako kostra potažená kůží, ale teď už je z ní krásná holka. K lidem je přátelská, miluje procházky. Ostatní psy vůbec nemusí.

Autoři | Foto LOZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.