pátek 29. března 2024 Taťána

REPORT: Nahatý Shakespeare Divadla Tramtarie vyvolával na nádvoří radnice salvy smíchu

V rámci historicky prvního ročníku Olomouckých shakespearovských slavností se na nádvoří radnice představí po tři večery (pondělí, úterý a středa) herci z Divadla Tramtarie ve hře Kabaret nahatý Shakespeare. A mějte na paměti, že sice zažijete rovnou pět shakespearových her, ale tak, jak jste je ještě určitě nezažili...

Prvně by bylo asi dobré říci, že pokud byste přece jen ještě chtěli vyrazit poslední den Olomouckých shakespearovských slavností, tedy dnes, na představení, pravděpodobně budete mít smůlu, co ostatně potvrdila i ředitelka Divadla Tramtarie, která jako první vystoupila před diváky. "Jsme rádi, že o první ročník slavností je takový zájem, což ostatně dokazuje i to, že máme beznadějně všechny tři dny vyprodané," poděkovala všem na nádvoří. Poté už jen dodala, že se máme na co tešit, a také to, že na konci představení bude ještě losování tomboly, což vskutku u divadla není příliš častý jev.

Pak už přišlo na samotného Nahatého Shakespeara. A první přišel... nahatý herec Bořek Joura, který si intimní partie zakrýval jen kytarou. Jo, a přesně v takovém rytmu se odehrávalo celé představení, kde nechyběly jak narážky na moderní dobu, písničky, pěkně ostré vtípky a hlavně pohoda, která prostoupila celé radniční nádvoří.

Postupně přišlo na pět shakespearovských tragédií – Othella, Macbetha, Hamleta, Krále Leara a samozřejmě Romea a Julii, přičemž "režie" se přímo před diváky vždy ujal jeden z pěti herců na pódiu ( Petra Konev Čiháková, Jana Posníková, Bořek Joura, Martin Dědoch, Václav Stojan). Vznikaly tak vtipné scénky, kdy jednou byla režie striktní a vše muselo být dokonalé, jindy zase režisér ani nevěděl, o čem pořádně tragédie je. Sem tam je až neuvěřitelné, s jakou důmyslností je Kabaret Nahatý Shakespeare propracovaný a jakou rozličnou paletu vtipů divákovi ve více než dvouhodinovém představení nabízí.

Na konci opravdu ještě přišla slibovaná tombola, kdy rozhodovalo vylosované číslo, které korespondovalo s číslem na vstupence. Na deset diváků si tedy navrch, krom úžasného zážitku, odneslo i nějakou tu malou či větší výhru od partnerů Divadla Tramtarie a Olomouckých shakespearovských slavností. 

A pokud jste chtěli jít, ale už nebyly lístky, nezoufejte. Určitě bude příležitost zajít na Nahatého Shakespeara přímo do Divadla Tramtarie.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.