pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Lupič, který vykradl poštu v Dolních Studénkách, je zadlužený jedenadvacetiletý mladík. K loupeži se přiznal

Loupežné přepadení na poště v Dolních Studénkách na Šumpersku má na svědomí jedenadvacetiletý mladík, který dosud nebyl stíhán. Policistům se k činu přiznal, nebyly důvody k jeho vazbě, proto je stíhán je na svobodě. Mladý muž řekl, že peníze potřeboval na své dluhy. Novináře o tom dnes informovali šumperští policisté.

Lupič poštu přepadl minulý týden v úterý, kriminalistům se jej podařilo dopadnout v pátek. „Na základě předložených důkazů se jedenadvacetiletý pachatel k loupežnému přepadení přiznal, byl ještě téhož dne obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let," uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Pachatel policistům vydal kuklu, kterou se maskoval, a také airsoftovou pistoli, které použil při přepadení. "Kriminalistům také přiznal, že uloupené peníze užil k úhradě svých dluhů," doplnila mluvčí. Muž s policií spolupracuje.

Lupič poštu přepadl v úterý ve 14:30. Na hlavě měl kuklu. Žena mu z obavy o život vydala přes 20.000 korun a pachatel poté z místa uprchl, nikdo nebyl zraněn. V okolí jej hledalo několik policejních hlídek a psovodi se služebními psy. Ve čtvrtek policisté zveřejnili jeho pravděpodobnou podobu, uvedli, že by mělo jít o muže kolem 25 let, tmavých očí a vlasů a se strništěm. O pomoc se tehdy obrátili také na veřejnost, žádali i o poskytnutí kamerových záznamů z projíždějících vozidel.

Autoři | Foto PČR

Štítky kriminalita, loupež, Šumpersko, pošta, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.