pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V budově vodojemu se strhla potyčka v jednom z bytů, došlo i na pepřový sprej

Ve středu krátce po dvaadvacáté hodině se strhla potyčka mezi obyvateli budovy vodojemu na I.P. Pavlova v Olomouci. Zasahovat musela nejen policie, ale také hasiči a záchranáři, kteří ošetřili dvě osoby.

"Mohu potvrdit, že jsme byli přivoláni k incidentu mezi dvěma muži v jednom z bytů na ulici I. P. Pavlova v Olomouci. Starší z nich měl mladšího napadnout a nastříkat mu do očí pepřový sprej. Policisté případ šetří na úrovni přestupku, a to jako přestupku proti občanskému soužití. Co bylo příčinou incidentu, zjišťujeme," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

 K místu museli být rovněž přivoláni hašiči, protože byl při potyčce použit pepřový sprej v uzavřeném prostoru. Na místo proto musela dorazit prvovýjezdové vozidlo z centrální stanice v Olomouci společně se speciálním vozidlem s detekčními přístroji.

"Hasiči po příjezdu provedli odvětrání prostor, průzkumem zjistili, že při potyčce dvou osob došlo k použití pepřového spreje a poté došlo k nadýchání ještě několika dalších osob v objektu. U události rovněž zasahovala zdravotnická záchranná služba v její péči skončili dva muži a preventivní kontrolou prošlo i několik osob po předchozím zmiňovaném nadýchání se štiplavého pepřového plynu," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Po potyčce zůstali na místě dvě zraněné osoby – jedna s úrazem horní končetiny v podobě povrchového poranění zápěstí a ruky, druhá osoba utrpěla zhmožděniny v oblasti ramene a paže.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.