pátek 29. března 2024 Taťána

Mladík dal na diskotéce dívce extázi, ta zkolabovala. Hrozí mu až pět let vězení

Až pětileté vězení hrozí třiadvacetiletému muži, který loni v září dal o dva roky mladší dívce na diskotéce v Citově na Přerovsku extázi. Žena po požití látky zkolabovala a skončila v nemocnici. Její experiment s psychotropními látkami se obešel bez dalších zdravotních následků, řekla v pátek přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podobný případ, ale s těžšími následky, se stal v tanečním klubu ve Frýdku-Místku.

"V polovině září loňského roku byl uvedený muž na diskotéce v obci Citov, kde dal o dva roky mladší ženě polovinu tablety. Poškozená začala mít po jejím požití zdravotní problémy a po nějaké době zkolabovala. Nakonec skončila v rukou zdravotníků, kteří ji převezli do přerovské nemocnice, kde zůstala několik hodin hospitalizována na pozorování," uvedla policejní mluvčí. Mladíka ve středu kriminalisté obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Podobný případ se stal v dubnu 2015 v jednom z frýdecko-místeckých tanečních klubů. Extázi si tam vzala dvacetiletá dívka, šlo o drogu v modifikované a mnohem silnější variantě. Krátce na to začala mít problémy. Začaly jí selhávat orgány a zkolabovala. Dívka musela být resuscitována a napojena na umělou plicní ventilaci. Dvojici mladíků, Janu Prorokovi a Pavlu Sekaninovi, za prodej tablet extáze se silným účinkem potvrdil tento týden v úterý olomoucký vrchní soud pětileté tresty. Hrozilo jim osm až 12 let vězení, způsobena byla totiž těžká újma na zdraví.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.