čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Policie dopadla ženu, která pravděpodobně stojí za lednovým nahlášením bomby ve skiareálu Ramzová

Jeseničtí policisté zadrželi pětadvacetiletou ženu podezřelou z lednového vyhrožování bombou v lyžařském areálu v Ramzové, části Ostružné na Jesenicku. Kvůli anonymnímu oznámení o uložení bomb ve středisku museli policisté tehdy evakuovat 300 lidí. Škoda byla předběžně vyčíslena na 800.000 korun.

Žena byla obviněna z šíření poplašné zprávy. Za jejím činem stojí podle policie neshody mezi bývalými partnery, řekla jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

„Na konci ledna měla obviněná žena odeslat ze svého telefonního čísla dvě výhružné SMS zprávy o uložení bomb v lyžařském areálu na Ramzové. Žena SMS zprávy odeslala i přesto, že si byla vědoma, že obsah zpráv je nepravdivý. Policisté společně s kolegy z dalších složek integrovaného záchranné systému po oznámení události evakuovali návštěvníky a zaměstnance areálu," uvedla policejní mluvčí.

Událost, která zaměstnala desítky lidí, se odehrála letos 22. ledna. Policisté areál prohledávali od rána do 14:00, ve středisku museli zkontrolovat mimo jiné několik kilometrů sjezdovek a několik budov. Žádnou bombu nenašli. Kvůli výhrůžce muselo být do terénu nasazeno 25 policistů včetně policejního psovoda z Olomouckého a Pardubického kraje se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin, deset hasičů z Jeseníku a dvou členů horské služby. Ženě nyní hrozí až pět let vězení.

Čtěte více:

Autoři | Foto Dezidor (Own work (own photo)) [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.