středa 24. dubna 2024 Jiří

Dva muži se zákazem řízení sedli za volant, jeden pod vlivem omamných látek, druhý alkoholu

V Olomouci včera policisté odhalili dva případy porušení zákazu řízení. U obou řidičů ve spojení s pozitivními výsledky, a to na omamné látky v jednom případě a alkohol v případě druhém. Oba muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu.

Při dopravní kontrole včera policisté narazili hned na dva muže se zákazem řízení. První z nich byl muž ve věku 31 let. Policisté zjistili, že má Okresním soudem v Olomouci vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do září příštího roku. Provedený orientační test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní. Další jízdu policie řidiči zakázala, a ten se následně dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí až dva roky vězení.

Druhý případ porušení zákazu řízení odhalili policisté téhož dne, když ve večerních hodinách vyjížděli k dopravní nehodě na ulici Vojanově v části Nová ulice. Zde řidič ve věku 21 let dostal po projetí zatáčky smyk a narazil do zaparkovaného vozu. Přivolaní policisté mu naměřili 1,5 promile alkoholu v dechu, s kterými řidič souhlasil, a při kontrole navíc zjistili, že má mladík vysloveny dokonce dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel až do listopadu příštího roku. Způsobená škoda se pohybuje okolo 60 tisíc korun a řidič je podezřelý z dvou trestných činů, z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.