pátek 29. března 2024 Taťána

VIDEO: Kriminalisté rozbili gang pašeráků marihuany. Podívejte se na video přímo ze zásahu policie

Kriminalisté odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje společně s protidrogovým oddělením odboru pátrání Generálního ředitelství cel Celní správy ČR provedli začátkem června letošního roku realizaci akce s názvem „KOGO“, kdy se zaměřili na gang pašeráků drog, který pašoval marihuanu přes hranice s Polskem.

„Při této akci byly zadrženy 4 osoby, kterým bylo následně sděleno obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu  nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Z toho 3 osoby jsou vyšetřovány vazebně a jedna je vyšetřována na svobodě," řekla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Pachatelé působili jako organizovaná skupina. Hlavní organizátor vyvážel drogy do Polské republiky, jednalo se o marihuanu. Takto získané prostředky pak legalizoval v České republice.

Osoby páchaly tuto trestnou činnost dle doposud zjištěných skutečností ve velkém rozsahu. Policisté společně s pracovníky Celní správy ČR provedli celkem 6 domovních prohlídek a dvě prohlídky jiných prostor a pozemků, při nichž byly zajištěny 3 pěstírny konopí, sušená rostlinná hmota v množství asi 3 kg, přibližně 150 rostlin konopí v různém stádiu růstu a další věci potřebné k výrobě drog.

Vyšetřování případu zatím nebylo ukončeno, nadále pokračuje.

Čtěte více:

Autoři | Foto Celní správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.