pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Cenu Thálie ukáže Přibyl v rodné obci i v olomouckém divadle

Operní pěvec Jiří Přibyl rozšířil sbírku Cen Thálie v Moravském divadle Olomouc. Tuto nadmíru prestižní cenu získal za ztvárnění role Falstaffa ve stejnojmenné opeře. Oceněného pěvce na radnici přijal primátor Martin Major.

„Gratuluji panu Přibylovi i celému Moravskému divadlu. Jsem moc rád, když se ukáže, že i oblastní divadla mohou v něčem konkurovat těm pražským, vnímám to jako velkou reklamu pro naše divadlo i město,“ uvedl primátor Major. „Cenu jsem nečekal, bylo to pro mě opravdu veliké překvapení. Původně jsem si myslel, že si v Praze užiji příjemný večer a setkám se s kolegy,“ popsal Jiří Přibyl chvíle při vyhlášení vítězů Ceny Thálie. „Když jsem šel na pódium, myslel jsem hlavně na dva lidi, kteří nás nedávno opustili. Na pana profesora Zítka, který mě učil zpívat, a na mého tátu,“ doplnil čerstvý držitel prestižní ceny. Z dalšího rozhovoru vyplynulo, že na radnici se oceněný pěvec dostal až nyní proto, že měl hned po velkém úspěchu několik neodkladných povinností, jako byly koncerty v Německu nebo právě představení udělené ceny. 

Jak během neformálního rozhovoru vyplynulo, Jiří Přibyl se chystá oslavit svůj úspěch v rodné jihočeské obci Dráchov. Poté by chtěl dlouhodobě zapůjčit pohár Moravskému divadlu, které jej bude vystavovat ve vitríně ve foyer divadelní budovy na Horním náměstí. Jiří Přibyl je stálým členem olomoucké opery od ledna roku 2009. Předtím působil jako hostující sólista opery v Divadle F.X.Šaldy v Liberci. (bel)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.