sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucké Divadlo Tramtarie chystá na sezonu pět premiér

Olomoucké Divadlo Tramtarie nabídne svým divákům v nadcházející sezoně pět nových inscenací. Prvním titulem se stane nová autorská pohádka uměleckého šéfa souboru Vladislava Kracíka, v říjnu se budou moci návštěvníci těšit na premiéru inscenace Psycho v režii Hany Mikoláškové. Nezávislé divadlo vstupuje do 11. sezony, řekla jeho ředitelka Petra Němečková.

"K pozitivním zprávám uplynulé sezóny patří kromě již tradičně vysoké návštěvnosti, která činila kolem 90 procent, také stabilizace a profesionalizace hereckého souboru, který pracuje již čtvrtou sezónou pouze s minimálními obměnami," uvedla Němečková.
   

Nezávislé olomoucké divadlo uvedlo v uplynulé sezoně čtyři premiéry, tři pro dospělé publikum a jednu pohádku. Soubor kromě své domovské scény vyrážel i na představení po celé republice. "Celkem uvedla Tramtarie od září 2013 do července 2014 celkem 297 představení, 90 na své domácí olomoucké scéně ve Slovanském domě a 207 na výjezdních představeních po celé republice," doplnila ředitelka divadla. Během sezóny divadlo vystoupilo na téměř dvou desítkách festivalů včetně pražské Letní Letné či Letní filmové škole v Uherském Hradišti.
   

Novou sezonu odstartuje divadlo v září. Kromě pěti premiér mu zůstanou v repertoáru úspěšné inscenace jako R.U.R, Bohyně z města hříchu či Ošklivec a Jedlíci čokolády. V únoru příštího roku by měl vyjít ve spolupráci s Divadelní vědou Univerzity Palackého almanachu k desetiletému výročí jeho existence.
   

Divadlo Tramtarie je nezávislé profesionální divadlo, které zahájilo svoji existenci v roce 2005. Zaměřuje se na autorské adaptace literárních, filmových a komiksových předloh, a také na inscenování textů čistě autorských. Stěžejním inspiračním východiskem je střet filmové a divadelní poetiky. Od roku 2006 sídlí ve Slovanském domě v centru Olomouce.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.