pátek 29. března 2024 Taťána

Vzniká Ecce Homo Park, jeho součástí se můžete stát i vy

Samotný závod Ecce Homo, který se koná každý rok ve Šternberku, má více než 110 letou tradici a 35 let je součástí Mistrovství Evropy v závodech do vrchu. V červnu se navíc otevře zábavně - naučná expozice Ecce Homo Park, na jejichž vznik se vybírají prostředky i mezi nadšenými fanoušky.

V červnu se ve Šternberku otevírá moderní, zábavně naučná expozice Ecce Homo Park. Tato živá expozice bude v bývalém Augustiniánském klášteře, jehož část AMK Šternberk s pomocí několika přátel stavebně upravuje.

V historické části bude představený například vývoj tratě Ecce Homo, vývoj závodních vozidel a historie mistrovství Evropy. Multimediální část bude „srdcem“ expozice a nese název Síň slávy. „Je to centrum celé výstavy a návštěvníci zde nasají atmosféru závodů jak zvukem, tak obrazem, bude mít divadelní formu a věřím, že dostane každého“, popsal ve stručnosti síň slávy Vlastimil Malík, předseda AMK Šternberk, hlavní iniciátor projektu.

Součástí expozice je profesionální závodní simulátor s vymodelovanou tratí Ecce Homo, na kterém můžete poměřit své výkony s profesionálními závodníky. Pro školy a děti je připravený junior simulátor a automobil, na kterém si budou moci vyzkoušet jednoduchou opravu vozu nebo výměnu kola. A v neposlední řadě bude připravena část, kde si návštěvníci budou moci vyzkoušet, jak zachránit život raněnému při autonehodě.

Pokud chcete na vlastní kůži zažít atmosféru závodu Ecce Homo, stát se nedílnou součástí projektu, projet se v závodním voze na trati těsně před samotným závodem, anebo třeba povečeřet se závodníky, můžete se stát pomocníkem Ecce Homo Parku na webu startovač.cz, konkrétně pod tímto odkazem.

Zdroj: PR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.