čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jana Napolitano Šenková uvažovala o konci kariéry, ve VK UP Olomouc zůstala kvůli letošní Lize mistryň

Málokdo věděl, že loňskou sezonu dohrávala Jana Napolitano-Šenková se zraněným kotníkem. Od února nastupovala do utkání s velkým sebezapřením a prášky tišícími bolest, aby mohla spoluhráčkám pomoci v boji o titul. Nevyšlo to, zase skončila až druhá.

Možná i to hrálo roli v jejím rozhodování – jestli pokračovat v bohaté kariéře dál nebo ji ukončit. „O konci přemýšlím dlouho, ale ještě na něj nejsem připravená,“ říká olomoucká odchovankyně. „Navíc s holkami je mi moc dobře, takže jsem ještě nechtěla končit,“ přidává další důvod, proč se rozhodla pokračovat i letos.

Operaci poraněného kotníku však musela podstoupit chtě nechtě. „Doktor mi to doporučil zoperovat nehledě na volejbal i co se týče normálního života. Trošku mi tím rozhodování ulehčil a oddálil,“ přemítá Napolitano-Šenková. Rekonvalescence však trvala trošku déle, než si představovala. „Šla jsem na operaci a myslela jsem si, že se z toho budu dostávat jak ve dvaceti - odhodím berle a budu hned skákat, ale šlo to trochu pomaleji,“ usmívá se.

„Teď už je to skoro dobrý. Pomalu se blížíme ke sto procentům,“ říká čtyři měsíce po operaci. A může se těšit na nejprestižnější klubovou soutěž – Champions League, která se do Olomouce vrací po 23 letech.

Los v pohárové Evropě je však k Hanačkám v posledních letech neúprosný. Vzpomeňme si na předloňské měření sil proti ruskému gigantovi z Kazaně či loňský duel s bundesligovým Stuttgartem. Ani letos to nebudou mít svěřenkyně trenéra Jiřího Teplého jednoduché, když do Olomouce dorazí Alba Blaj.

„Družstvo jsme chytly hodně kvalitní, takže uvidíme, jak se s tím srovnáme,“ přemítá Jana Napolitano-Šenková před duelem s loňskými finalistkami Ligy mistryň. Olomouckou veteránku čeká v nejprestižnější klubové soutěži na sklonku kariéry premiéra, kterou si chce užít. „Docela pozdě, ale lepší než nikdy,“ říká bývalá reprezentační kapitánka s úsměvem.

Volejbalistky Olomouce budou kromě umu sedmatřicetileté univerzálky spoléhat i na svou tajnou zbraň, kterou je domácí prostředí. „Doufám, že nám fanoušci doma pomůžou. Divácká kulisa se hodně zlepšila, už to není jako v divadle. Dokážou nám vytvořit parádní atmosféru,“ pochvaluje si Jana Napolitano-Šenková. „Věřím, že jich přijde plná hala a společně si to užijeme,“ dodává na závěr.

Jak bude vypadat návrat Hanaček do neprestižnější soutěže? To zjistíte, když je ve středu od 18 hodin půjdete podpořit v modrém do Sportovní haly Univerzity Palackého.

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky Jana Napolitano Šenková, sport, volejbal, liga mistryň

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.