úterý 16. dubna 2024 Irena

Šestka je lákavá, ale bereme i jakékoli umístění v desítce, říká útočník kohoutů Honza Knotek

Útočník Jan Knotek zařídil rozhodující brankou v prodloužení proti Karlovým Varům čtvrtý triumf hokejistů Olomouce v řadě. Hanáci díky vítězné šňůře ztrácejí na šesté Vítkovice jen dva body. Podle Knotka je přímý postup do čtvrtfinále lákavý, ale hlavní je udržení pozice mezi nejlepšími deseti.

„V posledních zápasech jsme hráli o desítku, dali jsme do toho hodně a odměnilo nás to v podobě bodů. Ta šestka je lákavá, určitě je teď cílem šestka, proč ne?" řekl Knotek novinářům po výhře 2:1 v prodloužení nad Karlovými Vary v dohrávce 27. kola extraligy.

„Ale jsme skromní, bereme jakoukoliv pozici v desítce. Nemůžeme se na nic vykašlat, hrajeme i kvůli divákům. Hrajeme třikrát doma a tady nechceme prohrávat žádný zápas," doplnil jednatřicetiletý odchovanec Sparty.

Úspěšná série Moravanů se zrodila poté, co v duelu s Litvínovem přišli v poslední minutě o plný bodový zisk a následně v prodloužení inkasovali na 4:5. „Zápas s Litvínovem jsme si prohráli sami úplně zbytečně, z toho jsem byl zklamaný. Abych byl ale upřímný, já osobně jsem ani nevěděl, že jsme kvůli tomu vypadli z desítky. Pak jsme to chytili za dobrý konec a proti soupeřům ze špičky jsme do toho dali vše," těšilo Knotka.

Olomouc následně zdolala Spartu (3:1), Liberec (1:0), Plzeň (2:1) a nyní i Karlovy Vary, se kterými předtím dvakrát na jejich ledě prohrála. „V extralize vám nemůže sedět každý tým a někdo to na vás umí lépe. V našem případě jsou to asi Vary. Jsem rád, že jsme dnes vyhráli v prodloužení, protože to se nám moc nedařilo," poznamenal třetí nejlepší střelec týmu.

Jeho dvanáctá trefa v ročníku padla v 65. minutě. „U vítězného gólu mě trefil hráč a puk spadl pode mě. Snažil jsem se šlapat, pak jsem dostal nějaký hák. Zůstala mi tam jeho hokejka, tak jsem se jí snažil zbavit a vystřelit co nejrychleji. Samozřejmě jsem chtěl dát gól už z té první střely, ale nakonec jsem si dobře nahrál o beton a doklepl to tam," popsal sám autor.

„Začátek byl z naší strany špatný, nemohli jsme se do toho dostal. Vary dobře bruslily, hrály lépe a zaslouženě daly gól. My jsme hráli po rozích, samé tandemy a bylo to bez střelby a pohybu v předbrankovém prostoru. V závěru jsme ale měli velký tlak a byla otázka času, kdy to tam padne," uvedl Knotek.

Poslední tři výhry Olomouce vychytal brankář Jan Lukáš. „Chytá jedním slovem famózně. Je paráda, že když se zraní Braňo (Konrád), tak on do toho takovým způsobem naskočí. Teď má prostor a jsme za něj šťastní, protože dokazuje, že je kvalitní gólman," uzavřel Knotek.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, hokej, extraliga, Olomouc, Karlovy Vary, Knotek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.