středa 24. dubna 2024 Jiří

Být za mixem na párty je slušný kardio, říká Manene, jedna z hvězd festivalu Stronghold

Dalším z rozhovorů před nadcházejícím Strongholdem, který se 12.6. odehraje na Korunní pevnůstce jako největší festival elektronické hudby na Moravě, jsme udělali s další hvězdou tohoto festivalu, Manenem. "Nehraji na Moravě zase tak často, a doufám, že to bude velký," říká Manene o nadcházejícím olomouckém festivalu.

Na jaké nejlepší akci podobné festivalu Stronghold jsi kdy byl? Proč?
Hrál jsem na mnoho parties a festivalech jak v Česku, tak i v zahraničí. Je těžké říct, co bylo nejlepší, protože každá party má svoje kouzlo! Kdybych měl ale vyzvednout jeden festival, byl by to Unique Hall Festival v Česke Lípě, největší překvapení tohoto roku. Tak snad to Stronghold ještě trumfne.

Máš rád i jinou hudbu? Kdo jsou tví oblíbení interpreti?
Jasně! Miluju hip - hop, za všechny budu jmenovat třeba Ega. Mám ale rádi zahraniční umělce. Zároveň mám ale také rád styly jako deephouse, techhouse a občas si poslechnu i nějaký ten punkrock...

Jak vnímáš festival Stronghold?
Jsem hodně zvědavý! Na velkých festivalech na Moravě nejsem zase tak často, takže očekávání je velké!

Jaký je tvůj názor na dnešní hudební scénu?
Já mám rád každou hudbu a rozhodně neodsuzuji styl, když se mi nelíbí. Naopak, líbí se mi, jakými všemi styly se dnes hudba posouvá. Nemám rád názory, že dříve byla hudba lepší. Ano, i dříve to mělo něco do sebe, ale dnes je mnohem širší spektrum žánrů a každý si může vybrat podle svého gusta.

Co podle tebe musí mít člověk v sobě, aby měl šanci dotáhnout to někam jako profi DJ?
Rozhodně musí věřit v to, co dělá, a dělat to s laskou. Spousta mladých DJs hraje na festivalech jen proto, že vidí velký honoráře, a to je špatnej přístup. Když jsem začínal já, hrál jsem v baru pro pět a půl lidí, ale vždycky mě to bavilo a maximálně jsem si to užil. Postupem času, celkem logicky, rostou ambice, ale člověk v sobě musí mít velkej kus trpělivosti, pracovitosti a věřit v to, že jednou bude velkej DJ.

Kde aktuálně býváš nejvíce slyšet?
To je těžké říct. Asi všude po České Republice! Je pravda, že je pár klubů, kde hraju častěji, jako Staré Lázně Kolín, Forum Mladá Boleslav, Ďábelská Huť Liberec a nebo můj pražský domov Duplex.

K čemu se dá přirovnat výkon DJ při hraní na festivalu jako je Stronghold?
Je to prostě slušný cardio! Přirovnal bych to k aerobicu. Prostě tam skáču jak střelenej a vypotím doslova hektolitry.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.