čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V 26 letech vymyslel autokosmetiku, kterou najdete již po celé Evropě

PR článek

Řeč je o Michalu Malíkovi, jehož rukama prošla auta za stovky milionů korun. Není však jejich prodejcem nebo automobilovým závodníkem, ale vyrábí nano autokosmetiku, která se v současné době prodává po celé Evropě.

Kariéru přitom započal v myčce aut. „Tehdy byl problém najít vhodnou autokosmetiku pro naši automyčku, proto jsme začali vyrábět svou vlastní,” začíná vyprávět Michal Malík. Dnes se svou manželkou Alicí stojí za komplexní řadou nanotechnologie se zaměřením na bezpečnost a maximální účinnost. Jejich firma Alori vyrábí unikátní autokosmetiku zaměřenou na čištění a nano ochrany. „Po dvou a půl letech testování a vytváření portfolia jsme v roce 2018 uvedli na trh autokosmetiku, která je určena jak koncovým zákazníkům, tak i profi aplikačním centrům,“ vypráví Malík.

Čím se vlastně lišíte oproti produktům na aktuálním trhu?
Naším hlavním cílem je vytvářet produkty, které budou hlavně bezpečné, ale i funkční a budou mít dlouhou trvanlivost za přijatelnou cenu. U většiny konkurenčních výrobků mizí účinnost již po čtrnácti dnech, kdežto naše výrobky stačí aplikovat jednou za 6 až 12 měsíců a balení vystačí na několik aplikací. Samozřejmě záleží, o kterém produktu se konkrétně bavíme, v nabídce jich máme více.

Jsou ještě nějaké rozdíly mezi vašimi výrobky a těmi od konkurence?
Velkým rozdílem je slovo “nano”, které je sice poměrně hodně rozšířené, ale většinou u konkurence je jen na etiketě, aby přilákal k prodeji, samotný výrobek žádnou takovou technologii neobsahuje. My využíváme moderní technologie a speciální nano pece, pomocí kterých na nám podaří molekuly roztrhat na nano částice, které jsou bezpečné pro veřejnost a zároveň zvyšují účinnost a vytváří ochranný film na povrchu, který je okem neviditelný. Naše výrobky také neobsahují žádné barvy a přidané vůně. Ty jsou totiž často hodně nebezpečné a karcinogenní.

Jaká je záruka, že jsou vaše výrobky opravdu kvalitní?
Naše čistící a ochranné přípravky na kůži jsou používány například značkou Bentley, což je podle nás dostatečná reference pro naše produkty. Dále naše produkty používají desítky profesionálních aplikačních center v rámci Evropy.

Mluvíte o zákaznících – pro koho jsou přípravky konkrétně určené?
Pro všechny, kteří chtěji mít svoje auto dlouhodobě čisté a také pro všechny, kteří chtějí například prodloužit kvalitu laku, nebo sedaček. Naše výrobky jsou vhodné jak pro koncové zákazníky, tak je používají hojně i milovníci tuningu, majitelé veteránů, ale také třeba i řidiči kamionů, kteří chtějí mít svoje stroje v perfektním stavu.

Po kterých přípravcích je největší poptávka?
V současné době mají velký ohlas nano ochrany laku. Ty se vyznačují vysokou ochranou proti korozi, asfaltu, nebo soli. Ruku v ruce jde vysoká regenerace a obnovení laku s efektem hlubokého zrcadla či menší usazování špíny na lak auta. Dalším tahákem jsou tekuté stěrače. Při aplikaci na přední sklo získá řidič větší bezpečnost a viditelnost, zároveň méně opotřebovává stěrače, voda rychleji stéká ze skla a netvoří souvislou vrstvu. Od rychlosti padesát kilometrů v hodině po nanesení přípravku v podstatě řidič nemusí používat mechanické stěrače při dešti, jelikož voda netvoří velký neprůhledný film, ale zůstané jako malé kapky, které jsou odváděny vzduchem pryč.

Co se týče interiéru, tam se osvědčují čističe textilových povrchů a kůže, včetně té bílé. Nano technologie poté ochrání povrch před špínou. Velkou poptávku v tomto segmentu jsou například rodiče malých dětí nebo řidiči taxi služby, kdy dokážeme ochránit interiér před vsáknutím nečistot a kapalin do textilu nebo kůže. Existuje i přípravek na čištění a ochranu plastů, který je také velmi žádaný.

Kdy je vhodné takové přípravky používat?
Určitě je dobré použít přípravky po zimní sezóně nebo naopak před zimou, kdy je lak auta například poškozen solí a kamínky. Přípravky je také vhodné použít jak při koupi nového vozu, tak i v případě, že vám na vašem vozu, ať už jakéhokoliv stáří, záleží a chcete mít stále lak auta jako nový. Přípravky je vhodné ošetřit auto i při jeho prodeji, protože tím zvyšujete jeho prodejní cenu.

Zvládne zákazník aplikovat přípravek sám?
Ano, balení obsahuje vždy sadu pro aplikaci, přidává se jen voda. Pokud by si i přesto na aplikaci nevěřil, nebo ji chtěl darovat jako dárek, je možné se s námi domluvit a my mu doporučíme aplikační centrum, kde mu náš produkt odborně aplikují a získá záruku na životnost.

Věřím, že stále své výrobky zdokonalujete. Na čem aktuálně pracujete?
V současné době pracujeme na rozšíření expanze v rámci Evropy a usilujeme o zařazení produktů do řetězců a internetových obchodů. Je to běh na dlouhou trať a navíc se stává, že nás prodejce tlačí do nesmyslně nízkých cen na úkor kvality jen proto, aby měl co největší marži, což není náš směr. Raději budeme tvořit opravdu kvalitní produkty, za které se nebudeme muset stydět. Nechceme vyrábět produkty, které si řetězce zabalí pod svoji privátní značku a veškeré kvalitní látky z produktů odstraní, jelikož ty jsou na produktu to nejdražší.

Snažíme se také proniknout na další trhy, již teď máme v nabídce mnoho čističů a ochran pro domácnost a hobby, například čističe graffiti a nano ochrany fasád.

Jak vás může potenciální zákazník kontaktovat a kde najde vaše výrobky?
Nejjednodušší způsob je jít na náš e-shop www.alori.cz, kde jsou všechny produkty ke koupi a s podrobnou charakteristikou. Vše doručíme do dvou pracovních dnů. Mohou nás kontaktovat i telefonicky na čísle 724 710 009 či prostřednictvím e-mailu info@alori.cz, kde jim rádi poradíme, v případě zájmu jim také doporučíme i aplikační centrum.

Autoři

Štítky Alori, autokosmetika, péče, auto, stěrače

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.