úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Sem Thomasson: Špičkový DJ má v sobě talent, hromadu zkušeností a roky tréninku

Stronghold festival na Korunní pevnůstce a v pavilonu A začíná už za pár hodin, ale přece jsem ještě stihla vyzpovídat jednoho ze zahraničních DJů, který na Strongholdu vystoupí. Je to Belgičan, má talent, a v pavilonu A to rozjede krátce po jedné hodině ráno...

Na jaké nejlepší akci jsi kdy byl?
Nejlepším festivalem, na kterém jsem kdy hrál, byl určitě Tomorrowland. Je to úžasná jízda s největším a nejlepším publikem, které se na festival sjede z více než 220 zemí světa. Také to byl určitě nejlépe zorganizovaný festival, což bylo vidět i na detailech, třeba na tom, jak byly postaveny stage a celé dekorace festivalu. Opravdu úžasné.

Máš rád i jinou hudbu, než tu elektronickou?
Tak to byste se měli podívat na moje playlisty ve Spotify - když nejsem v "práci", poslouchám spousty různých žánrů a skupin. Věřím, že když posloucháte rozmanitou hudbu, nakopne to i vaši kreativitu, kterou pak můžete prodat na stage.

Kdo jsou tví oblíbení interpreti?
Existuje mnoho talentovaných, je těžké vybrat jen pár z nich. Kdybych měl ale tedy přece jen jmenovat, řekl bych Alessa, Calvina Harrise a Axwella. Když příjde na elektronickou hudbu, oblíbení interpreti jsou právě tito.

Jak vnímáš Stronghold festival?
Poprvé jsem slyšel o Strongholdu, když jsem přijel do České republiky. Musím říct, že komunikace s organizátory festivalu je zatím na jedničku!

Jaký je tvůj názor na současnou hudební scénu?
Lidé si v dnešní době často stěžují na to, že hudební průmysl produkuje písničky, které jsou prakticky stejné. Částečně souhlasím. Na druhou stranu, existuje bezpočet možností, jak něco udělat jinak, scéna je obrovská a místo je tu pro všechny stejné. Řekl bych, že to nejlepší teprve příjde. 

Co musí mít člověk v sobě, aby se mohl stát úspěšným DJem?
Všechno to začíná u talentu a zkušeností. Je lehké říct - tak, a teď se stanu DJem. Jenomže bez zkušeností, talentu a tréninku to nebude fungovat. Viděli jste někdy špičkového zubaře, který nemá zkušenosti a talent?

Kde v současnosti nejvíce vystupuješ?
Nejvíce teď působím v Belgii, do České republiky ale také jezdím celkem často. Mám ale i naplánované štace do Izraele, Albánie, Kosova, Ameriky...

K čemu se dá přirovnat výkon DJe na stage?
Myslím, že vrcholový DJing se dá porovnat lehce s kterýmkoli vrcholovým sportem, u kterého si sáhnete na dno svých sil, a vyžaduje mnoho energie, koncentrace a emocí.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.