pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoucký Exit Game je pro všechny, kteří chtějí zažít dobrodružství, říká její zakladatel Jakub Svoboda

Před několika týdny se v Olomouci rozhodl Jakub Svoboda se svým týmem zařídit byt v centru Olomouce tak, aby byl jednou velkou záhadou a zároveň zábavou pro všechny příchozí. Víte, co se skrývá pod tajemným názvem Exit Game?

V čem vlastně spočívá Exit Game?
Exit Game je úniková hra, ve které je skupina lidí zavřena v místnosti a musí použít různé předměty, k řešení série hádanek, najít stopy, a uniknout z místnosti ve stanoveném čase. Některé hry mohou obsahovat i spiknutí části hráčů.

Z čeho vychází koncept celé hry?
Exit Game výchází z počítačových her, ve kterých je hráč uzamčen uvnitř místnosti a musí prozkoumat její prostor, aby unikl. Hráči musí být pozorní a využít svého kritického myšlení, aby unikli z místnosti. Další inspirací jsou dobrodružné stolní hry a filmy.

Pro koho je Exit Game primárně určen?
Pro každého, kdo chce zažít dobrodružství a vyzkoušet si své dovednosti a týmovou spolupráci, ať už s přáteli, rodinou nebo kolegy.

Jak vás napadlo něco takového realizovat?
S touto formou zábavy jsem se setkal v Budapešti a zaujala mě natolik, že jsem si řekl, že s ní chci seznámit i lidi u nás. A musím říct, ale nechci to zakřiknout, že se mi pomalu začíná dařit.

Stává se z Exit Game fenomén ve světě, nebo je to ojedinělá záležitost? Jak je na tom Česká republika?
Reálné únikové hry byly poprvé otevřeny v Asii, a poté následovala Severní Amerika, Evropa (Holandsko, Švýcarsko a Maďarsko) a Austrálie. K dnešnímu dni je po celém světě více než 2,800 únikových místností. Myslím si, že v Česku se s touto formou zábavy pomalu seznamujeme, jelikož spousta lidí mi říká, že o tom slyší poprvé.

Co chystáte do budoucna?
Budeme v pravidelných intervalech měnit variantu hry, aby se naši zákazníci mohli vracet a zahrát si hru znovu na jiné téma. Aktuálně pracujeme na přípravách hry v anglickém jazyce.

Více informací najdete na http://www.exitgameolomouc.cz.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.