středa 24. dubna 2024 Jiří

Rozhovor: UP Business Camp je za dveřmi, letos se zaměří na start – upy

Kristýna Machačová je organizátorkou již několikátého rončíku akce zvané UP Business Camp, na kterou se pokaždé sjíždějí podnikatelské špičky, aby se s účastníky podělily o své myšlenky a inspirovaly je svými příběhy třeba i ke svému vlastnímu podnikání. O čem bude tento ročník UP Business Camp? A v čem bude jiný?

Jak vznikla idea uspořádat Business Camp?
Ve Vědeckotechnickém parku Univerzity Palackého v Olomouci pořádáme přednášky a workshopy s profesionály z praxe již pátým rokem. Od začátku nás bavil zájem návštěvníků o nejrůznější podnikatelská témata. Chtěli jsme proto vzdělávací rok nějak oslavit, završit. A tak jsme se rozhodli uspořádat konferenci pro nadšence a příznivce podnikání. Hned na první ročník přišlo více než 150 lidí, což jsme vůbec nečekali! Znamenalo to pro nás, že konference tohoto typu v Olomouci lidem prostě chybí. Takže letos pořádáme již ročník třetí a moc se těšíme! 

Co to vlastně business camp je?
UP Business Camp je celodenní konference o marketingu, sales, investicích i osobním rozvoji organizována Univerzitou Palackého v Olomouci. Ať už vás baví cokoli, přijdete si na své. Naším cílem je být inspirací a ideálně i startovním krokem do světa podnikání nejen pro studenty UP, ale i pro širokou veřejnost.

Kolikátý ročník Business Campu je ten letošní?
V pořadí již třetí. Dovolím si ale tvrdit, že tento je jiný než ty předešlé. Letos se zaměřujeme na startupovou scénu a dle toho jsou takto také koncipovány přednášky a workshopy. Chceme aby mladí lidé věděli, že svět kolem sebe mohou měnit i oni.

Na co se tento rok můžou účastníci těšit?
Tento rok je speciální tím, že je opravdu věnovaný startupové kultuře. Máme více řečníků než kdy jindy, chill-outové koutky, zároveň se na místě budou prezentovat regionální firmy, proběhne i napodobenina televizního Dne D, kdy se místní startupová scéna bude ucházet o investici jednoho ze čtyř investorů a spoustu dalšího. Nebudu prozrazovat všechno, přijďte to zažít!

Proč jste zvolili prostory Pevnosti poznání?
Přijde mi přímo vzrušující propojení starobylých prostor s inovativním myšlením. Není běžné dělat konference takovéhoto formátu v dřevěném muzeu, mně to ale přijde jako výzva. A myslím, že je fajn se na chvíli pozastavit a s úctou si připomenout naše předky.

Kolik lidí očekáváte na letošním Business Campu?
Momentálně jsme na necelé dvoustovce. Což byl tak nějak i náš cíl. Nicméně není pro nás důležité množství, ale spíše to, aby každý kdo na konferenci dorazí, byl namotivovaný si ten den maximálně v přátelské atmosféře užít.

Kde se mohou zájemci příhlásit?
Registrace probíhá online formou na webu http://www.podnikanivolomouci.cz/up-business-camp. Žádnou vstupenku si účastníci tisknout nemusí. Každý rok jim vyrábíme visačky, které pak dostanou při check-inu přímo na místě.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.