pátek 19. dubna 2024 Rostislav

ROZHOVOR: Skupina Slza vydala fotoknihu Slza obrazem. Kluci lákají na informace, které ještě nikde nezazněly

Skupina Slza vznikla před dvěma lety a hned se proslavila písní Lhůta záruční. V minulém roce zvítězila v Českém slavíku Mattoni v kategorii Objev roku a Hvězda internetu. Letos se dostali do kategorie Skupina roku a o jejich umístění můžete rozhodnout ještě do 20. listopadu, kdy se hlasování ukončí. Do Olomouce přijeli členové Petr Lexa a Lukáš Bundil na autogramiádu nové fotoknihy s názvem Slza obrazem. V rámci toho odehráli minikoncert v Šantovce a poté se věnovali fanouškům. V nejbližší době je čeká poslední zastávka s Katarze Tour, kterou ukončí v Zábřehu na Moravě 25.11.

Lukáš Bundil a Petr Lexa nebo Petr Lexa a Lukáš Bundil?
PETR: Jestli je to podle toho, kdo koho dřív oslovil, tak Lukáš Bundil a Petr Lexa. Ale v kapele jsme na stejné úrovni.

Blízce spolupracujete s Xindlem X, vlastním jménem Ondřej Ládek, který pro vás píše. Spolupracuje na všech vašich textech?
PETR: Ano, hudbu si ale děláme sami spolu s producentem Daliborem Cidlinským.

Xindl X píše a Lukáš zase hraje v jeho kapele. Je to pro tebe těžké přepnout z jednoho na druhé?
LUKÁŠ: Dokážu to rychle. Ono v podstatě není důvod se nějak přepínat, v obou kapelách je styl písniček trošičku jiný, ale styl hry na kytaru se nemění.

Co ti více vyhovuje?
LUKÁŠ: U Xindla X jsem doprovodný muzikant a v Slze jsem frontman. Vybudoval jsem ji, takže samozřejmě je Slza více srdcová záležitost.

Do Olomouce jste zavítali s autogramiádou k fotoknize Slza obrazem, kterou nafotil Jindřich Kodíček. Objeví se v knize i osobní věci?
LUKÁŠ: Objeví, většina fotografií z koncertů, z osobního života je doprovázena texty a obsahuje informace, které ještě nikde nezazněly. Na konci je dlouhý obsáhlý rozhovor, kde se taky rozpovídáme. Jsou to spíše reportážní fotky než ateliérové, které se potom zdlouhavě upravují. Šlo nám hlavně o zachycení atmosféry, která u nás panuje.

Do kterých měst se s autogramiádou knihy dostanete?
LUKÁŠ: Křtili jsme v Praze, teď Olomouc, Zlín, ještě pojedeme do Ostravy, Hradce Králové, Ústí nad Labem a České Budějovice. Všude to spojujeme s minikoncertem, kde zahrajeme tři písničky a pak se jdeme podepisovat.

Někteří tě Petře mohou znát z YouTube jako ztřeštěného Hoggyho, ale v nedávně době jsi oznámil, že otevíráš novou kapitolu života a chtěl by ses prezentovat zase jako Petr Lexa, jaké to je?
PETR: Vždycky jsem byl Petr Lexa a naopak jsem se přepínal do role Hoggyho a teď jsem se posunul dál. S Hoggym jsem byl tři roky, ale tuto kapitolu jsem už uzavřel a budu točit sám za sebe objeví se i trošku osobnější videa.

Považuješ se více za youtubera, zpěváka nebo herce?
PETR: Určitě zpěvák, muzika je moje srdcová záležitost. Sice hraju v seriálu Přístav, ale v základu jsem muzikant. Když mě ale lidé osloví na ulici, tak volají Petře, nevím, jestli je to kvůli toho, že mě znají z televize, koncertu nebo internetu.

Hraješ v seriálu sám sebe?
PETR: Ne, jediné co s postavou mám společného je jméno Petr. On je sice také muzikant, ale úplně jiný druh než já a povahově jsme také rozlišní.

Fotokniha Slza obrazem vyšla 2. listopadu a ve dvaceti knihách Slza ukryla dvacet Zlatých kuponů, které když najdete, tak můžete strávit den se skupinou. Co bude náplní, kluci nechtěli prozradit, prý je to překvapení. 

Autoři | Foto FB Slza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.