sobota 20. dubna 2024 Marcela

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V olomouckém Decathlonu proběhne Taneční den. Bude se jednat o první taneční akci prodejny

PR článek

Prodejny Decathlon pořádají po celý rok hned několik sportovních dnů, které jsou speciálně věnované určitým sportům. V Olomouci mají za sebou fotbalový, tenisový i dětský den. Taneční den tady ale chyběl, a to dokonce i celorepublikově. Počasí už sice zaměstnancům nedovolí uspořádat akci venku, uvnitř prodejny ale nebude nouze o zábavu.

Taneční den bude probíhat v sobotu 23. září od 15:00 do 17:30. V tomto časovém rozpětí na vás bude čekat taneční workshop, vystoupení studia Tancelář, úvodní překvapení, ale také možnost vyzkoušet si pole dance na vlastní kůži.

O této speciální sobotě jsem si pohovořil se zaměstnancem Decathlonu Františkem Topičem, který je hlavním organizátorem tanečního dne. Prozradil mi, proč vznikl tento nápad, jak se dostal k tančení na tyči a na co se můžou návštěvníci těšit. Že bere pole dance opravdu vážně, dokazuje i to, že před rokem s šéfkou Tanceláře Michaelou Páťalovou, která se podílí na sobotní akci, skončil na třetím místě v soutěži Pole Art 2016. Na letošním ročníku Pole Art bral František třetí místo v kategorii mužů. 

Jak se zrodil nápad na taneční den v Decathlonu?

Taneční den mi v Decathlonu chyběl a zároveň se mi zdá sport jako takový dost utlačovaný. V Olomouci je podle mě hodně tanečních škol a kroužků, ale chybí tady taneční akce, které by lidi mohly bavit. Když jsem nastoupil do Decathlonu, tak se zrodil nápad uspořádat tuto akci. Chtěl jsem, aby se o tanci pole dance, contemporary dance a baletu dozvědělo více lidí.

Jak náročné je zorganizovat takovou akci?

V hlavě jsem to měl už tak pět měsíců. Přišel jsem za lídrem prodejny a navrhl jsem mu uspořádat taneční den. Souhlasil a dal mi k tomu prostor. Vzal jsem si k sobě kolegyni a začali jsme to celé organizovat.

Jak jste se vy osobně dostal k tanci?

Jako malý jsem navštěvoval kroužek společenských tanců a zároveň jsem i soutěžil. Následně jsem začal chodit na osmiletou konzervatoř v Brně, kde jsem se hlavně věnoval baletu a modernímu tanci. Po škole jsem nastoupil do baletního souboru v Plzni. Cesty mě následně zavedly právě do Olomouce, kde jsem byl tři roky součástí Moravského divadla. Teď už se věnuji jenom Tanceláři.

A jak jste přešel na pole dance?

Ze začátku jsem tančil pouze balet. Tančit na tyči jako muž mi připadalo divné. Měl jsem zafixované, že na tyči tančí pouze ženy. Zanedlouho jsem si to ale vyzkoušel a začalo mě to bavit.

Pole dance už děláte dva roky. Myslíte si, že už umíte všechny triky?

Stropu nedosáhne podle mě nikdo. Vždy se dá něco zlepšit. Člověk se pořád vyvíjí. Na malý moment se třeba zastavíte, ale pořád máte možnost být lepší. Dají se vylepšovat a nacházet nové triky.

Jak se vám daří skloubit práci lektora v Tanceláři a tady v Decathlonu?

Docela špatně (smích). Do toho mám různé soutěže a mistrovství, takže někdy trénuju až do půl druhé v noci. Nemám teď moc času na rodinu, ale snažím se to zvládat.

Prozraďte mi něco víc o sobotním programu…

Na úvod máme pro návštěvníky přichystané malé překvapení, které vám nebudu prozrazovat. Poté úvodní půlhodinu bude mít na starosti studio Tancelář. Tanečnice z Tanceláře předvedou zábavné čísla. Po vystoupeních od 15:30 si budou moci případní zájemci vyzkoušet pole dance. Málem bych zapomněl na taneční workshop, při kterém si zákazníci vyzkouší krátkou choreografii.

Kdo konkrétně vystoupí na tanečním dni?

Vystoupí samotná šéfka Tanceláře Michaela Páťalová, Laura Azzolina, potom budu vystupovat i já, a to na živý zpěv Lukáše Hacka. V sobotu vystoupí také Gábina Burdová, která patří mezi juniorky. Z lektorek Tanceláře budete mít možnost vidět i Jindřišku Kocourkovou. Dále se představí Lucie Kadlecová se svojí moderní choreografií. Všechny vystoupení se budou prokládat čísly od Anny Koudelkové a Nikoly Fochrové, které učím contemporary a balet. Během dne se představí i zaměstnankyně Decathlonu Eliška Vyroubalová a Karolína Kramešová.

Součástí dne má být i soutěž pro zákazníky…

Každý z přítomných se může zapojit do soutěže o hodnotné ceny. Stačí mít zákaznickou kartičku a vyplnit soutěžní lístek. Vyhlašování bude probíhat v pět hodin. Soutěž bude probíhat po celý taneční den.

Co dalšího návštěvníky v sobotu čeká?

Po celou akci budou mít návštěvníci možnost otestovat naše výrobky a ochutnat tyčinky Aptonia. Na prodejně bude také k nahlédnutí výstava tanečního oblečení. Chceme lidem ukázat, že v Decathlonu máme i oblečení na balet, gymnastiku a streetdance.

Více informací o akcích v Decathlonu najdete na facebookové stránce Decathlon Olomouc.

Autoři | Foto Patrik Kozlík, archiv Tanceláře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.