pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Utopený mobil nezapínejte ani nepřipojujte k nabíječce, radí technik Michal Kučera z iLoveServisu

PR článek

Michal Kučera je hlavním servisním technikem iLoveServisu v Olomouci. Pracuje zde už téměř dva roky, ale zkušenosti s opravou telefonů má už z minulého zaměstnání v Anglii. Michal mě blíže seznámil s fungováním servisu a také mi dal pár praktických rad.

iLoveServis má po celé České republice 10 expresních poboček a 58 sběrných míst. Řadí se tak k největším servisům mobilních telefonů v republice. Jednu z poboček má i v nákupním centru Olomouc CITY. Zastavit se zde můžete s jakýmkoliv problémem, který potká vás a váš mobil. Kromě expresního servisu nabízí iLoveServis také poradenství zdarma a prodej příslušenství.

„Za samotný začátek firmy může kočka. Ta skočila na tablet mému synovi, rozbila displej a syn s ním šel do servisu. Tam zjistil, kolik peněz se za takové opravy inkasuje a jak dlouho to trvá. Nikdy v tomto oboru nedělal, ale přijel domů, zavolal tchánovi a řekl mu, že otvíráme servis a ten bude nejlepší. Po několika měsících otevřeli první pobočku v Butovicích,“ popsala vznik firmy Libuše Pavelková, majitelka olomoucké pobočky.

Je možnost nechat si opravit telefon u vás v Olomouci a vyzvednout si jej například v Ostravě?

Zákazníkům někdy zasíláme opravené telefony PPL službou a když částka přesáhne určitou sumu, tak je doprava zdarma. V případě jakékoliv reklamace nebo při dotazu se může zákazník obrátit na kteroukoliv pobočku.

Jaké jsou hlavní přednosti iLoveServisu?

Kromě velmi rychlé opravy na počkání jsme také jedni z mála, kteří dokážou vyměnit na telefonu čistě jenom sklo. Standardně většina servisů mění celý LCD displej zalisovaný sklem. Další předností je to, že se snažíme vybírat velice kvalitní náhradní díly.

Na stránkách máte uvedeno, že nabízíte po dobu opravy telefon zdarma...

Máme spoustu telefonů. Myslím, že momentálně dvanáct kusů. Půjčujeme dokonce i tlačítkové telefony. V nabídce máme rovněž iPhony. Není ale pravidlem, že za rozbitý iPhone půjčíme druhý iPhone. Záleží na tom, jaký telefon je zrovna k dispozici. K zapůjčení většinou poskytujeme mobil ve stejné cenové relaci.

Kromě telefonů opravujete i tablety?

Ano. Zase platí to stejné co u mobilů. Opravujeme všechny zavedené značky. U některých značek už ale bývá problém sehnat náhradní díl. Opravujeme také MacBooky.

Nabízíte garanci nejnižší slevy. Má to nějaký háček?

Pokud zákazník najde levnější servis, tak mu dáme stejnou cenu. Musí se ale jednat o místní servis v okruhu 50 kilometrů od pobočky. Nemůže to být nějaký neurčitý web. Zrovna dneska jsme garanci nejnižší ceny se zákazníkem řešili.

Které značky dělají nejkvalitnější telefony?

Mobily od Applu a Samsungu patří asi k nejkvalitnějším. Opravují se poměrně snadno. Nejvíce k nám chodí lidé s iPhony. Důvodem ale není kazivost, spíš fakt, že se jim oprava vyplatí. Samsungy už například mají příliš drahé náhradní díly a kolikrát se nevyplatí mobil opravovat. V ceně nového displeje si můžete pořídit nový telefon.

S jakým problémem za vámi přichází zákazníci nejčastěji?

S rozbitým displejem a kvůli výměně baterie. V létě se zase objeví hodně vytopených telefonů. Ať už utopené v záchodech, pozvracené, nebo polité od piva, od punče, od slivovice a podobně. Jednou za námi přišla parta rafťáků, kteří si koupili nepromokavé vaky, ale zapomněli je zavřít. Takže nám dali sedm telefonů na opravu.

Co má člověk dělat, když mu spadne mobil do vody?

Nesmíte ho po vytopení zapínat ani zapojit na nabíječku. V okamžiku, kdy je telefon vytopený a snažíte se ho zapnout, tak může cokoliv vyzkratovat na desce. Ideální je ihned ho vypnout a zanést do servisu. Tam odpojí baterii a vysuší ho. Voda v telefonu může vydržet i tři týdny.

A co vodotěsné telefony?

Existují dva termíny voděodolný a vodotěsný telefon. Vodotěsné telefony dělá podle mě jenom Caterpillar. Můžete ho mít tři hodiny v pračce a zavoláte si přes něj. Voděodolnost spočívá v tom, že mu neublíží lehké polití.

Už jsme měli případ, kdy pán zkoušel voděodolnost u iPhonu 7 – 128 GB verze. V bazénu nahrával video a po půl minutě bylo po telefonu. Navíc to bylo měsíc po tom, co si ho koupil. V životě jsme neměli například víc vytopených telefonů než od Sony. V reklamách totiž popisují, že mají vodotěsné smartphony a můžete nahrávat pod vodou.

Kolik oprav za den provedete?

Během silnějších dnů i třicet oprav, ale když je zrovna slabší den, tak někdy pouze tři. V průměru kolem patnácti zakázek denně.

Máte nějakou vtipnou historku z oprav?

Pán si u nás nechal spravit displej, došel na parkoviště, přivřel si telefon ve dveřích od auta a šel zase zpátky. Mobil položil na stůl a řekl: „Tak ještě jednou prosím“. Takže zaplatil čtyři tisíce za nový displej, otočil se na patě a zase vytáhl další čtyři tisíce.

Podle zákazníků displeje praskají bez cizího přičinění na nočních stolcích. Dále také při připojení na nabíječku, případně si položí večer mobil na noční stolek a ráno už ho najdou s prasknutým displejem. Nevím, jestli náhodou nechodí kouzelní skřítci s kladívky a nerozbíjejí je.

V Olomouci najdete expresní pobočku v obchodním domě Olomouc CITY a dále taky sběrné místo v Galerii Šantovka. „Na servisní pobočce si můžete udělat rezervaci. Takže potom už jenom přijdete a nemusíte čekat ve frontě. Téměř každý den máme alespoň jednu rezervaci,“ dodala Pavelková. Otevírací doba expresní pobočky je každý den od 9:00 do 21:00.

Autoři | Foto Jan Kvapil

Štítky rozhovor, technologie, telefon, servis, olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.