pátek 19. dubna 2024 Rostislav

„Jsem rád, že se na olympiádu dostanu, bývá to většinou jednou za život,“ říká Konrád

Branislav Konrád, brankářská jednička HC Olomouc, se dostal do nominace slovenského hokejového týmu na olympiádu v jihokorejském Pchjongčchangu. Přečtěte si bezprostřední reakci miláčka olomouckého publika.

„Děkuji za gratulaci, je jasné, že mě to těší a jsem rád, že se na olympiádu dostanu. Bývá to většinou jednou za život a momentálně navíc panuje situace, že nemohou jet hráči z NHL, takže se určitě těším,“ řekl Braňo Konrád.

Jedničkou slovenského týmu by měl být Ján Laco ze Spary Praha. Branislav Konrád je uvedený jako náhradník společně s Patrikem Rybárem z Mountfieldu HK. „Tak mi to bylo řečeno, že Ján Laco bude jednička a uvidíme, co přinese samotný turnaj, necháme se  překvapit,“ nechce předbíhat olomoucké číslo 42.

Zajímavostí je i to, že v olympijském hokejovém týmu Slovenska je hned čtrnáct hráčů z české extraligy. „Překvapený z toho moc nejsem, moc hráčů v jiných evropských soutěžích nemáme, takže to jsem určitě překvapený nebyl, spíš jsem byl překvapený z toho, že nejede nikdo ze Slovanu Bratislava, ale tak to zkrátka je a tak to musíme brát,“ řekl třicetiletý brankář.

Žádné přemrštěné reakce však podle slov Konráda jeho nominace na olympiádu nevyvolala. „Tak nejbližší to už věděli a pár kamarádů mi psalo, ale nic extra, nebylo to nic přehnaného. Ani mezi kluky z týmu neproběhlo nějaké výrazné hecování, ale byli rádi a pogratulovali mi, to je všechno,“ uzavírá povídání sympaťák z olomouckého brankoviště.

Foto Michaela Valsová

Štítky HC Olomouc, sport, hokej, Konrád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.