čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hravá výstava For Model se blíží. Soutěžte o vstupenky!

PR článek

Podmanivý svět plný rychlých vozů, elegantních letadel, impozantních válečných plavidel, ale i známek, mincí či báječných stavebnic. Prodejní a sběratelská výstava For Model opět zaplní od 10. do 12. března pavilony A a E Výstaviště Flora Olomouc. Na výstavě, která je jediná svého druhu na střední Moravě, se potěší děti i všichni hraví dospělí. Letošní ročník navíc láká na masážní kufřík z Postřižin či sbírku modelů gilotin.

Výstava For Model opět zavede všechny návštěvníky do kouzelného světa plného her a fantazie. „Přímo v akci se návštěvníkům předvedou dálkově ovládané RC nákladní automobily, funkční letadla či vrtulníky a dále lodní modely včetně ponorek v instalovaném bazénku i pohyblivé vláčky,“ zve garantka výstavy For Model Dagmar Maixnerová z olomouckého výstaviště.

Na vlastní kůži

Letošní For Model chce být co nejvíce hravý „Mnohé modely mohou zájemci sami pilotovat, ať už se to týká věrných leteckých trenažerů či pekelně rychlých RC autíček. Čekají na vás rovněž závody na pojízdných šlapadlech,“ láká Maixnerová. Chybět nebudou ani RC drift auta, deskové, společenské hry, keramická dílnička pro děti, letecké trenažery.

Unikátní sbírky i kuriozity

Z muzea v Čechách pod Kosířem přijedou modely hasičských aut, litovelské muzeum zase dodá sbírku historických radiopřijímačů. Těšit se můžeme na kolekci slavných klobouků z továrny TONAK Nový Jičín, sbírku seker z Muzea řemesel v Konici, nebo dokonce na sbírku modelů gilotin a dalších popravčích nástrojů.

Sběratelé zaplní pavilon A svými vzácnými a bohatými kolekcemi turistických známek, pohlednic, časopisů či knih, nebo sbírkami modelů hradů, zámků či roubených chalup. Kuriozitou sběratelské sekce bude letos masážní kufřík známý ze slavné scénky z klasického českého filmu Postřižiny.

For Modelu se i letos zúčastní milovníci vojenské historie ze sdružení KVH 1. prapor SOS. Do jejich expozice se bude vcházet přes maketu zákopu a chybět nebude ani model lehkého objektu v reálné velikosti. K vidění budou rovněž funkční historické vozy, vojenské automobily a dokonce i dva prvorepublikové tanky značky Praga.

Soutěžit o lístky můžete až do čtvrtka 9. března, do 16:00, poté budou vylosováni 3 výherci, kteří dostanou po dvou lístcích na výstavu.

Soutěž byla ukončena, výherci jsou:

Jana Mizeráková

Jana Štýbnarová

Jaroslava Krejčí

Gratulujeme! 

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.