pátek 29. března 2024 Taťána

SOUTĚŽ: Na Floře se koná chovatelská výstava mladých králíků, holubů a drůbeže. Vyhrajte lístky!

Druhý ročník Celostátní prodejní výstavy mladého zvířectva představí ve dnech 7. – 8. září 2018 na tři tisíce zvířecích benjamínků a dalších hospodářských zvířat více či méně známých plemen a barevných rázů. Své zázemí naleznou v pavilonech A a E olomouckého výstaviště Flora.

48. Celostátní výstava mladých králíků, 10. Celostátní výstava mladé drůbeže a 3. Celostátní výstava výletků holubů se představí návštěvníkům v prostorách Výstaviště Flora Olomouc. „Prodejní výstava zvířecích mláďat se v areálu našeho výstaviště koná sice teprve podruhé, historie podobných veletrhů pořádaných u nás je však již sto let stará. Velké národohospodářské a zemědělské výstavy se totiž v Olomouci s úspěchem konaly už ve 30. a 40. letech minulého století. Naší společnou snahou je nyní na tuto tradici navázat,“ vysvětlil místo konání ředitel výstaviště Jiří Uhlíř.

Výstaviště Flora Olomouc svou kapacitou poskytuje Celostátní chovatelské výstavě jedinečné a nepostradatelné prostory a zázemí, které již při prvním ročníku vyvolaly velkou spokojenost jak ze strany vystavovatelů, tak i pořadatelů. Po úspěšné premiéře se tak vystavovatelé mohou opět těšit na velkou přízeň návštěvníků. „Po dvou letech opět zveme návštěvníky, i ty nejmenší, na výstavu mláďat chovných zvířat, která se vždy po roce střídá s Moravskou chovatelskou výstavou. Můžete se těšit nejen na malé králíčky, holoubata, ptačí mláďata různých plemen drůbeže, ale celkově na pestrou expozici zajímavých mladých přírůstků,“ zve garant výstavy Lukáš Juřica.

Celostátní výstava mladého zvířectva je přehlídkou dlouhodobé a náročné šlechtitelské práce chovatelů, proto nejlépe oceněným zvířecím mláďatům budou odbornou porotou uděleny čestné ceny, poháry a tituly Mistr ČR a Šampion ČR. Expozice bude již tradičně doplněna tematickým programem s ukázkami hospodářských zvířat, která neodmyslitelně patří k našemu venkovu.

Již tradičně se celostátní výstava koná ve spolupráci s Českým svazem chovatelů Krajským sdružením olomouckého kraje. Akce není součástí Dožínek Olomouckého kraje.

O volné lístky na výstavu můžete soutěžit. Stačí správně odpovědět na následující otázku do pátku 7. září do 12:00 a mít štěstí při losování. Pro dva z vás máme po dvou vstupenkách.

Do soutěže se započítávají jen ty odpovědi, které budou odeslány společně s veškerými kontaktními údaji.Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.
Soutěž byla ukončena, vítězi dvou lístků se stávají:
R. Tesař
M. Stavěl
T. Racak

E-tikety budou výhercům zaslány na e-mail.

Pokolikáté se koná na Floře Chovatelská výstava mladých králíků, holubů a drůbeže?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky soutěž, králík, drůbež, holub, Flora, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.