sobota 20. dubna 2024 Marcela

Sigma porazila Sokolov a v sobotu večer může být zpět v první lize

Posledních šest kol do konce a postup na dosah. Dokonce tak na dosah, že už výhra nad Sokolovem mohla pro fotbalisty SK Sigma Olomouc znamenat návrat mezi elitu. K tomu jim ovšem musí ještě v sobotu pomoct Táborsko s Opavou. Svoji část Hanáci splnili, protože západočeský tým porazili 2:0. Teď zbývá jen počkat na to, jestli Slezané zápas na jihu Čech zvládnou či ne…

Čtrnáctý Sokolov nevzdoroval dlouho. Ve třiadvacáté minutě uklidil po rohovém kopu míč do sítě hostů Jan Štěrba, který využil přesného centru na přední tyč a vystřihl krásný volej. O necelou čtvrthodinku později už to bylo 2:0, když Vepřek převedl pěknou individuální akci, ocentroval a padající míč si do sítě srazil levý bek Sokolova Čermák.

Sigma mačkala svého soupeře i ve druhém poločase a je trochu s podivem, že nepřidala další góly. Naopak u Sokolova to skoro vypadalo, že dobrovolně odmítal zabojovat o sebemenší zdramatizování. Kromě mnoha šancí měli Hanáci k dispozici ještě penaltu. Jakub Plšek z ní však osmnáctý gól v sezóně nepřidal. Olomouc ale i tak vyhrála 2:0, a je už jednou nohou zpět mezi českou fotbalovou smetánkou.

Jan Štěrba hodnotí vítězné utkání:

Branky:

23. Štěrba, 36. vlastní Čermák

Sestavy:

SK Sigma Olomouc: Buchta – Štěrba, Škerle, Radakovič, Vepřek – Zahradníček, Plšek, Petr (86. Habusta), Houska, Manzia (79. Látal) – Chorý (71. Yunis)

FK Baník Sokolov: Belaň - Medvěděv, Vondráček, Sadílek, Čermák – Zorvan, Čihák, Glaser (76. Dobrotka), Provod (71. Krajačič) – Jakub Dvořák, Mejdr. 

Čtěte více:

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.