čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTOGALERIE: Výhra, kterou Mora potřebovala jak sůl. Doma porazila Chomutov 3:1

Hokejisté Olomouce porazili v 39. kole extraligy Chomutov 3:1 a ukončili tak sérii čtyř domácích porážek. Hanáci o premiérové výhře nad Piráty v sezoně rozhodli ve třetí třetině, kdy se střelecky prosadili Aleš Jergl a Jan Knotek.

„Myslím, že týmová forma jde opět nahoru. Doufám, že jsme se zase usadili. Chceme vyhrávat co nejvíce zápasů a postupovali tabulkou výš," řekl Jergl po utkání.

Domácí na svého soupeře vytvářeli tlak již od prvních minut hry. Brankář Pavlát, který dostal tentokráte šanci místo nemocné jedničky Peterse, musel hned třikrát v úvodních pěti minutách zasahovat proti střelám Jergla.

Po kuriózní situaci, kdy dvě dvojice hráčů hledali puk u mantinelu, přestože se už dávno hrálo na druhé straně hřiště, se do dobré šance dostával Duda, kterého musel Ondrušek zastavit jen za cenu faulu.

Prvního gólu se i přes olomoucký tlak dočkali hráči Chomutova. Duda zpoza branky našel Dlouhého, kterému se z bezprostřední blízkosti podařilo dostat puk za Konrádova záda. Olomouc ale brzy odpověděla. Ostřížek se prezentoval nádhernou individuální akci, během které předvedl šikovné ruce při hezké kličce a dobře provedeném blafáku.

Aktivní Ostřížkova formace byla i u největší šance na začátku druhé třetiny. Jergl se po Ostřížkově přihrávce dostal před Pavláta, ale místo zakončení hledal zpět svého spoluhráče. Na to už obrana Chomutova zareagovala a šanci překazila. Svoji akci vzápětí překombinovali i chomutovští Koblasa se Stránským, jejichž nadějné přečíslení skončilo podobně jako předchozí olomoucká šance.

V další obrovské šanci vychytal Irgla skvělým zákrokem Pavlát, který se proti jeho střele dokázal přesunout společně s křížnou přihrávkou. Série velkých šancí pokračovala i na druhé straně hřiště, kde při Konrádovi stálo štěstí po nahození jednoho z chomutovských hráčů, po kterém puk nebezpečně poskakoval v jeho brankovišti. Na šance bohatou druhou třetinu uzavřel Chomutov, jehož hráči nevyužili přečíslení tří proti jednomu. Koblasa nevyužil nabídku na střed hřiště a v ideální pozici promáchl.

„Ve druhé části byla možnost, jak porazit Olomouc. Měli jsme tam spoustu šancí, které jsme neproměnili. To si myslím, že nás dnes stálo zápas," řekl trenér hostů Jan Šťastný.

Olomouc třetí třetinu začala přesilovou hrou a Pavlát v ní jen s velkým štěstím vytěsnil Jerglovu střelu nad. Ještě větší štěstí měl brankář Chomutova o půl minuty později. Po vyražené střele a dorážce Strapáče byl dokonce překonaný, zachránila jej však tyč.

Střeleckou převahu Olomouc potvrdila až v 50. minutě, kdy se z téměř nulového úhlu velmi přesně trefil aktivní Jergl. „Viděl jsem, že brankář není nakloněný celý k tyčce a má tam místo kolem hlavy, tak jsem to zkusil. V první třetině jsem to zkoušel úplně stejně a nespadlo to tam. Mířil jsem tam i podruhé. Se Zbyňou Irglem to totiž trénujeme a tohle místečko kolem hlavy zkoušíme na každém tréninku," řekl Jergl.

Pečetit výsledek mohl v přečíslení dvou proti jednomu Irgl, ale Pavlát si proti němu také tentokrát připsal dobrý zákrok. Domácí definitivně uklidnil až Knotek dvě minuty před koncem v přesilové hře.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, hokej, extraliga, Olomouc, Chomutov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.