pátek 29. března 2024 Taťána

VIDEO: Mora porazila našlapaný tým Komety 5:2, Braňo na konci zápasu vystřihl makarenu

Hokejisté Olomouce porazili ve 26. kole extraligy Brno 5:2. Domácí Hanáci rozhodli třemi góly ve druhé třetině, Kometa prohrála šestý z posledních osmi zápasů a klesla na čtvrtou příčku za Litvínov. V dresu vítězů si dva body za gól a nahrávku připsali bek Martin Vyrůbalík a útočník Juraj Mikúš.

Kometa naskočila s uzdravenými oporami Eratem a Ondřejem Němcem a po opatrném začátku jí patřila také první šance, když měl Konrád nečekaně moc potíží s překvapivým pokusem Kvapila. Kohouti odpověděli Jaroměřského nahozením, které tečoval Strapáč - Vejmelka vyrazil puk, aniž věděl jak. V osmé minutě zkoušel Vejmelku bekhendem Holec a dorážkou Tomáš Mikúš.

Brněnský brankář pak dvakrát podržel svůj tým. V další olomoucké šanci Ostřížek sám před Vejmelkou hledal volného Eberleho, obrana Brna včas zasáhla. Mora napadala Kometu vysoko v obranném pásmu a hosté měli velké potíže s rozehrávkou. Při hře ve čtyřech na obou stranách se Hanáci dostali v 17. minutě do vedení. Ránu Ondruška tečoval Strapáč a Vejmelka byl bez šance. Ale podobně na tom byl zanedlouho domácí gólman Konrád proti ráně Erata, který ji otřel o tyčku a srovnal.

"Začátek byl pro nás těžký, protože se nám nedaří, ale Kometa taky nyní nemá nějakou velkou formu. V první třetině jsme hráli dobře, ale skončila remízou. Nicméně jsme si začali více věřit a ve druhé části jsme rozhodli," uvedl Juraj Mikúš.

Ve 23. minutě domácí opět vedli. Tomáš Mikúš vyhodil puk dloubáčkem k útočné modré, kde ho přiťuknul Holec Juraji Mikúšovi, ten tísněný objel branku a zasunul ho za Vejmelku, který se nestačil k tyčce dostat včas. "Cítil jsem beka na zádech, viděl jsem, že je brankář vyjetý, tak jsem zkusil objet branku a vyšlo to," popsal úspěšný střelec Mikúš. O chvíli později využila Olomouc přesilovku, když Skladaný tečoval nahození Juraje Mikúše - 3:1. Kometa pak začala být agresivnější a zápas se začal drobit šarvátkami. Olomouc odpověděla hokejově, když parádní akci Buriana zakončil trefou pod horní tyčku Herman.

Třetí třetina začala využitou přesilovkou Komety, když Čermák vrátil odraženou střelu Gulašiho od mantinelu do branky. Tříbrankové vedení mohl vrátit Kohoutům Holec, netrefil však mezi betony brněnského gólmana. Stejný hráč mohl rozhodnout dvě minuty před koncem, ale minul. V závěru zkusili hosté power play, jenže domácí se ubránili a Vyrůbalík korunoval výhru Olomouc trefou do prázdné branky.

"Výborně jsme dnes bruslili; když Kometa neměla čistý puk, forčekovali jsme, když měla klidnou rozehrávku, spíše jsme se zatáhli, protože šikovných hráčů tam mají opravdu hodně. Věřím, že nás tento výkon nakopne. Nesmíme ho však nějak přeceňovat, ale už se spíš soustředit na další zápas," zdůraznil Juraj Mikúš.

"Olomouc si dnes vítězství jednoznačně zasloužila. My jsme byli pod tlakem už v první třetině, stav 1:1 po jejím skončení byl pro nás příjemný. Olomouc byla lepší. Trochu jsme se nadechli na začátku třetí části, všichni hráči to odmakali až do konce před fanoušky, jež za námi v hojném počtu přijeli, ale vyhrál dnes prostě lepší tým," přiznal asistent brněnského kouče Petr Haken.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.