čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Fanouškům patří za celou sezónu velký dík, vzkazuje po zápase s Kometou Jan Jaroměřský

Po tvrdé střele Jana Jaroměřského v první třetině vedla Mora nad Kometou 1:0, a vzhledem k ostatním výsledkům byly v tu chvíli šance na postup ještě reálné. Vše, včetně zápasů konkurentů o postup, se ale otočilo, a po základní hrací době bylo jasné, že se Olomouc do předkola nepodívá. Nicméně výhra v nájezdech byla aspoň příjemnou náplastí na konec základní části extraligy, a tak si olomoucký tým užil ovace celého stadionu. Na děkovačce nechyběl ani střelec první branky se svým synem. Ten roztleskal celý stadion a pak tátovi dělal společnost při rozhovorech s novináři.

Jak vnímáte ten výsledek dnešního zápasu?
Tak vlastně jsme vyhráli, ne? Nemůžeme tedy být přece naštvaní. Dopadlo to takto a my nebudeme věšet hlavy. Vyléčíme rány a od zítřka se budeme připravovat na novou sezónu, jestli se to tak dá říct, protože play-out je naštěstí rozhodnuté. Hlavně se doléčit, abychom začali novou sezónu dobře. Určitě se budeme snažit umístit lépe než letos.

Byli jste v obraze, co se týká ostatních zápasů a vnímali jste, že jste ještě po druhé třetině postupovali?
To asi člověka jen svazuje. Lepší tyto věci nevědět. Když se koukáme, že Sparta vede po čtyřiceti minutách 2:1, tak to nic neznamená, protože v hokeji můžou během chvíle padnout dva góly a vše je jinak. Je těžké si říkat: „Hele, teď postoupíme.“ To asi ne.

Jak velké je zklamání z nepostupu?
Nebudu tvrdit, že jsme nechtěli postoupit, zvlášť když jsme ty poslední zápasy odehráli dobře a získávali jsme body. Bohužel, když to není v našich rukách a musíme spoléhat na ostatní utkání, tak je to těžké. My jsme se pro to snažili udělat maximum a snad jsou aspoň lidé spokojení. Vždyť kvůli nim se to hraje. Do rozhovoru vstoupí Jaroměřského syn: „Tati, ty vousy máš trochu dlouhý!“. To víš, že jo (úsměv).

Když už jste věděli, že nebudete mít tři body, tak snažili jste v prodloužení hrát právě pro diváky, kteří dnes vytvořili skvělou atmosféru?
Tak samozřejmě. Vždyť nechceme přeci prohrát. Snažili jsme si vzít i power-play, abychom ten jeden gól dali, i když jsme v tu chvíli mohli samozřejmě mohli dostat gól a prohrát úplně. Bohužel nám to tam nepadlo, naštěstí ani jim. A ani prodloužení a nájezdy nechce člověk prohrát. Je plný dům a ti lidé si to za celoroční podporu zaslouží. Jezdili například i v listopadu, kdy jsme byli prachbídní a vždy nás podpořili. Nikdy z jejich strany nebyl problém a za to si zaslouží velký dík.

Zmírňuje váš smutek aspoň to, že Plzeň získala potřebný bod na Spartě, a tudíž by vám nepomohla ani výhra základní hrací době?
Jasně. Ale je těžké na to něco říct. Ta sezóna se nerozhodovala v posledním kole, kdy už jsme to nemohli z naší pozice ovlivnit. Dnes se to rozhodně nerozhodlo.

Nicméně jste dnes tři body mohli mít, protože jste dvakrát puk do branky dorazili, ale rozhodčí gól neuznali. Jak byste okomentoval tyto situace?
Při té jedné jsem byl na ledě a druhou jsem viděl ze střídačky. Při první sporné situaci rozhodně neměl gólman puk v držení, čili tohle byl z mého pohledu regulérní gól. U druhé se volalo video, a tím pádem nebylo o čem. Mohli jsme ale dát i regulérní, při kterém by se nedalo říct ani popel, ale ten jsme nedali.

Na to, že jsme letos začínali v padesáti nás dohrávalo celkem málo

Teď vás čeká play-out, ve kterém už vám o nic nejde, tak s čím do něj půjdete?
Já tam půjdu s kolenem, ramenem, se zápěstím a vůbec se vším (úsměv).

Vyzkoušíte například něco nového?
To ani teď nemůžu říct. Sejdeme se v pondělí a určí se sestava. Já doufám, že dostanu prostor k tomu, abych si doléčil to, co potřebuji, protože už nějakou dobu to trvá. Musí se to zahojit, protože pro mě bude příští rok rozhodující, a proto bych se chtěl připravit nejlépe, jak to jen půjde.

Těch zranění v týmu bylo během sezóny hodně, a když samotní hráči nebyli mimo hru úplně, tak museli hrát s různými šrámy. Ceníte si v tomto ohledu toho, že jste do posledního kola bojovali o postup?
Samozřejmě. Patří velký dík všem, kteří se kousli a hráli. U těch, kteří měli zranění neslučitelná s hokejem, se nedá nic dělat, je to sport. Na to, že nás v červenci bylo asi padesát, tak nás to dohrávalo celkem málo (úsměv). Zaplaťpánbůh, že se vedení povedly nějaké ty přestupy. Kluci se s tím popasovali a hráli velmi dobře. Uvidíme, jak se tady bude po play-out tvořit kádr. To už je na vedení a na trenérech, jestli tady ti hráči zůstanou nebo ne. Teď do toho nevidím.

Čtěte více:

Autoři | Foto Kateřina Švandová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.