úterý 19. března 2024 Josef

Českým hokejistům ve čtvrtfinále nevěří bookmakeři ani sázkaři

Českým hokejistům na MS v Paříži a Kolíně nad Rýnem nevěří bookmakeři ani sázkaři. Zatímco na postup Česka ve čtvrtečním čtvrtfinále se kurzy pohybují v rozmezí 3,3:1 až 3,35:1, favorizovaní Rusové mají kurz zhruba 1,3:1. Podle sázkových kanceláří, věří postupu Ruska 80 až 90 procent sázkařů. Do konce šampionátu sice ještě zbývá sehrát osm zápasů, i tak už celkové sázky překonaly miliardu korun z loňského roku. Největším favoritem zůstává Kanada (2,5:1), Češi jsou s kurzem 17:1 pátí.

Kurz na celkový triumf Čechů se v porovnání se začátkem MS více než zdvojnásobil. Loni před čtvrtfinálovým soubojem na šampionátu v Rusku oproti začátku naopak klesl zhruba na polovinu. Češi přesto s USA vypadli.

„V klíčovém čtvrtfinále Česko proti Rusku favoritem není. Na výhru Čechů po 60 minutách máme kurz 4,9:1, na postup 3,35:1. Ve výhru Ruska věří taktéž 80 procent sázkařů. Na remízu a Česko jde shodně deset procent sázek," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Na celkový triumf Česka jde podle něj sice zhruba 30 procent sázek, nicméně důvěra v posledních dnech spíše opadá. Kanadu favorizuje 40 procent sázejících, s odstupem následují Rusko, USA (po deseti procentech) a Švédsko (pět procent). Do semifinále by podle sázkařů kromě Ruska měly poměrně jednoznačně postoupit také Kanada, USA a Švédsko.

„Ještě dnes ráno šlo na výhru Ruska 93 procent sázek, v průběhu dne toto číslo mírně kleslo na 90 procent. Očekávám, že to nakonec půjde ještě o něco níže, ale pod 80 procent nejspíš ne," doplnil mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. Přes 90 procent sázek jde na Rusko také u společnosti Chance.

„Před čtvrtfinálovým soubojem naší reprezentace poprvé registrujeme více podaných sázek na soupeře. V postup Rusů věří více než polovina tipujících. Hlavním aspirantem na titul je podle sázkařů i nadále Kanada," dodal mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Tipsport do středečního poledne přijal sázky za 460 milionů korun, Fortuna za 430 milionů, Chance za 84 milionů korun. Podíl těchto tří firem na trhu kurzových sázek loni podle odhadů činil 92 procent. Ostatní společnosti absolutní hodnotu nezveřejňují, dá se však předpokládat, že celkové tržby již překonaly rekordní miliardu z loňského roku.

Kvůli řadě překvapení jsou zatím úspěšnější bookmakeři než sázkaři. Přesto již padlo několik stotisícových výher. V Tipsportu klient vsadil 524.000 korun, že v zápase Kanada - Slovinsko padne minimálně šest gólů. Po výsledku 7:2 si připsal 262.000 korun čistého. V Chanci jednomu sázkaři vyšel tip na konkrétní střelce gólů ve čtyřech zápasech zároveň. Vsadil 40.000 korun a vyhrál přes 600.000. Ve Fortuně dal sázkař na jeden tiket 13 zápasů s relativně nízkými kurzy. Vsazených 100.000 korun rozmnožil téměř pětinásobně.

Všechny čtvrtfinálové zápasy se odehrají ve čtvrtek v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Poté se šampionát přesune už pouze do Německa. V sobotu je na programu semifinále, finále začne v neděli ve 20:45.

Čtěte více:

Autoři | Foto Andre Ringuette (HHOF-IIHF Images)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.