úterý 16. dubna 2024 Irena

Mladí olomoučtí házenkáři ovládli Holiday Cup ve Zlíně

Mladší žáci STM Olomouc, olomouckého házenkářského oddílu, se po tvrdém tréninku v domácích podmínkách odebralo na Holiday Cup do Zlína, kde poprvé poměřovali síly se soupeři, které budou potkávat celou nadcházející sezónu, a premiéra to byla vskutku vydařená.

V uplynulém pátku a víkendu na olomoucké házenkáře čekali nejen kvalitní soupeři, ale také tropické počasí, které se znovu o víkendu projevilo ve své vší síle.

Po přesunu do Zlína se mladší žáci utkali s týmem ze Vsetína, kde si Olomoučtí už v poločase vytvořili náskok, který už si v druhé polovině v pohodě udrželi a zvítězili 17:8.

Druhý zápas v radě byl opravdu tvrdým oříškem. "Druhý zápas jsme odehráli proti favoritu turnaje a to týmu HCB Karviná. Nastoupili jsme s tím, že nemáme co ztratit, budeme bojovat a uvidíme na co to bude stačit. Karviná od prvních minut diktovala tempo hry, ale ukázala se bojovnost našich hráčů, i přes nepříznivý vývoj skóre, jsme soupeře dotáhli a v druhé půli začali dominovat. Soupeře jsme tím naprosto zaskočili, začal kupit chyby a po heroickém výkonu jsme porazili baštu házené v ČR 13:11,komentoval nadšeně výkon svého týmu Martin Přerovský.

Po výborném výkonu, kdy byli Olomoučtí na koni, ale přišla nečekaná porážka: "Bohužel jsme po nadšeném výkonu proti Karviné hráli ještě v pátek s týmem Topolčan, který se jevil jako hratelný, bohužel byl nad naše síly. Projevila se únava z úmorného vedra, soupeř byl hbitější, rychlejší, snaživější, vybrali jsme si zápas blbec, nepřáli nám rozhodčí a bohužel prohráli 13:15. V tuto chvíli jsme se smířili s druhým místem ve skupině a soustředili se na sobotní zápasy," komentoval prohru to Přerovský.

V sobotu nastoupily mladé olomoucké naděje proti týmu Sokolnice. Po příchodu na hrací plochu olomoucký tým zjistil, že Sokolnice porazili Topolčany, kteří jim den předtím uštědřily těsnou porážku. Vidina naděje na první místo však olomoucký tým spíše svazovala a v zápase se možná až příliš trápil.

"Mnoho chyb na obraně, v útoku jakási křeč, naštěstí se v tomto zápase projevila síla kolektivu a mákli kluci, kteří nedostávali tolik šancí a zabojovali za celý kolektiv tak, že jsme i nepovedené utkání vyhráli 17:12. V dalších zápasech se rozjela mašinérie jménem STM Olomouc a soupeřům jsme už nedali sebemenší šanci. Jak kdyby po zápase se Sokolnicemi ze všech spadla tíha okamžiku a začali hrát dle našich představ, Polanku jsme porazili 18:3 a Vršovice 19:7. V tuto chvíli bylo jasné, že jdeme do nedělního finále s Bojnicemi," komentoval sobotní vývoj utkání trenér Přerovský.

V neděli udeřilo horko v celé své síle, z oněch tří herních dnů byla právě v neděli ta největší výheň. Navíc, zápas Olomouckých se hrál až jako poslední ve 13:40, do té doby museli trpět ve vedrech na hřišti a čekat na svůj čas.

"Finále se dá rozdělit na tři části, výborný začátek, kdy jsme vedli 5:1, poté soupeř trochu pochopil, jak hrajeme a začal nám zle zatápět a první poločas skončil výsledkem 7:7.  Na začátku druhé půle byl po třetí dvojce vyloučen Matěj Pelák a všem zatrnulo. Ovšem nastala naše nejlepší chvíle na turnaji. Družstvo se semklo a rozhodlo se titul vybojovat i za Matěje. Soupeře jsme v druhé půli válcovali tak, že lidé vstávali a nevěřícně kroutili hlavou, druhé půle byla tak excelentní, že jsme ji vyhráli 10:1, celý zápas 17:8 a mohli jsme začít slavit. Jsme nejlepší tým mladších žáků Holiday Cup 2015," shrnul nadšeně výkon svého týmu trenér Přerovský.

Na mimořádném úspěchu týmu mladých házenkářů na Holiday Cupu se podíleli především hráči: Matyas Fegyveres, Matěj Pelák, Adam Přerovský, Adam Vladař, Michal Janota, Dan Holý, Pavel Ogoun, Tom Šporik, Jirka Kožďál, Jan Gartner, Pepa Palička, Šimon Horenský, Daniel Szampan, Matěj Kozmík. V pozadí vše sledovalo trenérské duo bratří Přerovských, Martin a Tomáš.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.