čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Mladí olomoučtí házenkáři zabodovali v prvním turnaji roku, patří jim pohár za první místo

K prvnímu turnaji v roce 2017 odjížděli mladší žáci STM Olomouc do Nového Veselí. Bohužel, v pátek před odjezdem onemocněl Pavel Ogoun, takže olomoučtí mladí házenkáři opět nejeli kompletní a museli improvizovat.

"Už v pátek nás čekal domácí celek a bývá zvykem, že máme horší starty do turnajů, tak jsme měli mírné obavy. To se naštěstí nevyplnilo a hráči se od prvních minut do soupeře zakousli a začali ho přehrávat. První vítězství. První sobotní zápas zpětně hodnotíme jako nejtěžší, soupeř z Telnice disponoval výborným Markem Popelou, mozkem týmů, kterého ovšem výtečně bránil Adam Vladař, prosazovali se křídla a hlavně jsme drželi vysoké tempo hry, čemuž nedokázal vzdorovat nikdo," řekl trenér Martin Přerovský.

Další sobotní  zápasy a první nedělní byly jednodušší, Olomouc prostřídala lídry týmu, hráli kluci z lavičky a rozhodně se neztratili, ba naopak, dokázali zápas vždy v klidu dovézt do vítězného konce. "Po zápase s Telnicí jsme věděli, že nám semifinále neuteče a čekali jsme na soupeře a tím se stal celek Centra Haná," přiblížil Přerovský.

 S tímto soupeřem Olomoučané prohráli semifinále v Rožnově a samozřejmě chtěli soupeři vrátit porážku. V Rožnově nám chyběl Adam Přerovský, Centru Haná v Novém Veselí dokonce tři hráči a bylo to cítit. "Dostali jsme protihráče do tlaku, kterému nedokázali čelil a semifinále bylo z naší strany nejpovedenější, bez chyb, byli jsme trpěliví, využívali chyb soupeře a hlavně jsme byli stále nebezpeční," potvrdil svými slovy formu týmu na turnaji Přerovský.

Ve finále čekal olomoucký tým celek z Mělníku. "Soupeře jsme viděli hrát semifinále, věděli jsme kde hrozí, před zápasem jsme si řekli co budeme hrát a šli jsme na to. Bylo vidět, že jsou všichni hráči už unavení, naštěstí nás podržel Šimon v bráně, chytl dvě sedmičky, dali pár lehčích gólů z křídla a náskok byl na světě," shrnul finále trenér.

Výsledky:

  • STM Olomouc - Sokol Nové Veselí  16:9
  • STM Olomouc - Sokol Telnice 16:11
  • STM Olomouc - Dukla Praha 4 19:8
  • STM Olomouc - Sokol Šťáhlavy 15:4
  • STM Olomouc - Ledeč nad Sázavou 24:4
  • STM Olomouc - Centrum Haná 16:5
  • STM Olomouc - Mělník 14:8

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.