pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V příští sezoně budeme silnější, věří basketbalový trenér Pekárek

Po deseti letech se do Olomouce vrátil prvoligový basketbal. Během sezony se nováček soutěže musel vyrovnat s řadou těžkých okamžiků. Velkou tragédií byla především smrt pivota Filipa Sahana, který zemřel po autonehodě. Přesto se basketbalisté udrželi a v příští sezoně se pokusí atakovat příčky zajišťující postup do play – off. „Začínali jsme od nuly. Řada hráčů dříve hrála pouze okresní přebor. Všichni se výkonnostně posunuli. V další sezoně budeme silnější,“ věří trenér Olomouce Michal Pekárek.

Jak hodnotíte minulý soutěžní ročník?

Byl těžký. I kvůli věcem, které s basketbalem nesouvisely. Hodně nás srazila tragédie Filipa Sahana. Během sezony se zranil rozehrávač Jirka Kysela. Přesto jsme odehráli řadu dobrých zápasů. Třeba s finalistou soutěže z Opavy jsme prohráli o koš, Litoměřice jsme dokonce porazili. Celý tým šel postupně herně nahoru.


Měl jste v týmu několik hráčů na hostování z Mattoni NBL. Který z kmenových basketbalistů vás ale nejvíce zaujal?


Hodně dobrou sezonu má za sebou třeba Honza Kozák. Neměl téměř žádné zkušenosti, přesto podával dobré výkony. Velkou bojovnost a nasazení ukázal Ondra Pěnička. Mohlo bych postupně vyjmenovat téměř všechny hráče. Získali ostruhy a budou ještě lepší.


Počítáte s doplněním týmu před novým soutěžním ročníkem?


Určitě bych rád přivítal jednoho až dva zkušené hráče. Takoví basketbalisté mladíky na hřišti umí uklidnit. S tím jsme v některých zápasech měli trošku problém. Na posilách v těchto týdnech pracujeme.


Jaké budou klubové ambice v příští sezoně?


Nechceme si dávat za cíl nějaké konkrétní umístnění. Jsme pořád na začátku dlouhé cesty za úspěchem. Měli bychom se ale herně zase posunout. Věřím, že budeme hrát lepší basketbal a tomu budou odpovídat i výsledky. Tabulka byla letos docela vyrovnaná. Nebyli jsme tak daleko od postupu do play – off. Třeba to za rok vyjde.

–kp-

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.