pátek 29. března 2024 Taťána

Pohádka skončila. Těším se, že se teď soustředím jenom na tenis, říká Kvitová po konci v Paříži

Petra Kvitová opouští Paříž. Ve druhém kole nestačila na Američanku Bethanie Mattekovou–Sandsovou a s francouzským grandslamem se loučí. Zklamaná však úplně není. Především je ráda, že se znovu vrátila do tenisového kolotoče. Před ní je teď oblíbená travnatá část sezony.

Parťačka Lucie Šafářové, která utkání mezi Kvitovou a Mattekovou-Sandsovou také navštívila, byla od začátku hodně agilní a trápila českou hráčku změnou rytmu hry. „Nedělalo mi to dobře, jak nemám ruku ještě stoprocentní a úplně šikovnou. Byly tam míče, které bych snad mohla zahrát i lépe do budoucna. Beths hrála to, co potřebovala. Ale já motivaci v sobě mám a není to tak, že teď budu jenom pinkat,“ říká odhodlaně Kvitová. 

Na rodačce z Fulneku bylo vidět, že chtěla v utkání druhého kola hodně uspět. Porážka až ve dvou tie-breacích ji proto štvala. Po dvojchybě, která ukončila zápas, vztekle hodila raketou. „Nejsem si jistá, jestli bude táta nadšený z toho, že jsem hodila raketou. Stejně bylo po zápase, takže je to jedno. (smích) Byly momenty, kdy už ji chtěla hodit, ale nakonec jsem si řekla: ‚Asi ne, ještě‘,“ uvedla s úsměvem. 

Z letošního účinkování na French Open budou nakonec převládat spíše pozitivní pocity. „Je to zvláštní. Samozřejmě, cítím se zklamaná, přijela jsem sem vyhrávat zápasy a ne zde jenom sedět a povídat si s vámi. (smích) Ale opravdu jsem bojovala a po zápase jsem se necítila nějak špatně. Stále jsem šťastná, že tu jsem a hraji. Pohádka ale skončila. V dalších týdnech to bude jako normálně. Těším se, že se teď soustředím jenom na tenis, na hru a všechno, co potřebuji, abych zlepšila svůj výkon,“ doplňuje Kvitová. 

Česká tenistka se v Paříži dočkala vřelého přijetí nejenom od publika, ale i od diváků. „Bylo to skvělé, atmosféra byla na kurtu číslo jedna vynikající. Úžasné, že lidé křičeli moje jméno. Udělalo mě to šťastnou,“ přidala s tím, že podobná slova ji po zápase věnovala i Matteková-Sandsová. „Říkala, že je skvělé vidět mě zpátky na kurtech a hrát dobře po takové době. Popřála mi hodně štěstí, já jí to samé. Vlastně všichni mi tady přejí hodně štěstí a rádi mě vidí. Já je taky.“ 

Pařížský grandslam přinesl Kvitové hned několik důležitých poznatků. „První je, že ruka vydržela i po dnešním zápase. Uvidíme jaké to bude večer nebo zítra. Jestli to přijde k sobě. Nebyla podle mě tak dobrá jako v prvním kole, ale takové dny asi budou a na to se budu muset připravit,“ přemítá. Její léčení patrně ještě několik týdnů zabere. „Ještě má čas na hojení,“ uzavírá s tím, že nejvíce bude vzpomínat na vítězství v prvním utkání. 

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.