pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Olomouci proběhne Akademické mistrovství Evropy ve stolním tenisu. Očekává se rekordní účast

PR článek

Kromě tradičního turnaje světové série ITTF World Tour ve stolním tenisu – Czech Open se v Olomouci uskuteční i 8. Akademické mistrovství Evropy. Turnaj proběhne od 20. do 25. června v olomoucké sportovní hale Univerzity Palackého.

Akademický stolní tenis získává stále větší popularitu mezi mladými stolními tenisty po celém světě, vítězové světových universiád se prosazují i na významných mezinárodních soutěžích dospělých. Do listiny vítězů AME se například zapsali i stolní tenisté, kteří patří do elitní stovky světového žebříčku.

Česká republika přivítá Akademické mistrovství Evropy teprve podruhé v historii. Po Ostravě, kde šampionát proběhl v roce 2007, zamíří špičkoví stolní tenisté do Hanácké metropole. Na červnovém akademickém turnaji se zároveň očekává rekordní účast vysokoškolských stolních tenistů ze všech koutů Evropy.

„U nás v České republice je v posledních letech vidět zvýšený zájem o vysokoškolský stolní tenis. Co se týká Akademických mistrovství Evropy, tak hned na tom prvním v Ostravě zazářila Dana Hadačová (nyní provdaná Čechová), která získala stříbrnou medaili ve dvouhře. Ještě lépe pro nás dopadlo AME 2015 v Ženevě, kde ve dvouhře triumfoval Michal Beneš, který navíc s Ondřejem Bajgerem vyhrál zlato i v deblu. Kolekci medailí doplnil ještě Bajgerův bronz ve dvouhře,“ připomíná největší úspěchy českých vysokoškoláků Vít Ratajský, předseda komise stolního tenisu České asociace univerzitních sportů.

Dějištěm červnového šampionátu bude olomoucká Sportovní hala UP, kde se každý rok v srpnu koná tradiční turnaj světové série ITTF World Tour ve stolním tenisu – Czech Open. „Věřím, že domácí vysokoškolský evropský šampionát ještě zvýší zájem o akademický stolní tenis u nás,“ pokračuje Vít Ratajský a dodává: „Bude to jedna z nejvýznamnějších akcí tohoto roku. Přípravy vrcholí. Věřím, že turnaj proběhne na vysoké úrovni.“

Čtěte více:

Autoři | Foto FB EUSA Table Tennis 2017

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.