pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V Olomouci začíná parkurový Světový pohár. Přijelo 160 závodníků z dvaceti zemí

V jezdeckém areálu v Olomouci proběhne od dnešního dne do neděle Světový pohár v parkuru. Představí se na něm české špičky, ale také jezdci z Japonska či Hongkongu.

Rekordních 160 jezdců ze dvou desítek zemí se od čtvrtka do neděle představí na parkurovém Světovém poháru v Olomouci, kam si závodníci přivezou 340 koní. Během čtyř dnů bude v jezdeckém areálu na kraji Olomouce k vidění i česká špička včetně parkurové jedničky Aleše Opatrného. „Letos je o soutěž opět velký zájem. Přihlásili se jezdci z 19 zemí. Do Olomouce dorazí jezdci, kteří se účastní pravidelně, i závodníci z exotických zemí, jako je Japonsko nebo Hongkong," řekla ředitelka soutěže Klára Damborská. Českých jezdců bude na startu podle regulí necelá třetina.

V Olomouci se uskuteční soutěže v několika výkonnostních úrovních. Připravena je i nejtěžší Diamond Tour, která se poprvé pojede v pátek na parkuru vysokém 145 centimetrů. V sobotu se bude skákat přes překážky ještě o pět centimetrů vyšší. Na nedělní Ceně města Olomouc bude parkur vysoký 140 až 160 centimetrů. V hlavní kategorii své umění předvedou Opatrný, Zuzana Zelinková, Kamil Papoušek či Ondřej Zvára. Loňské vítězství přijede obhajovat německá jezdkyně Jörne Spreheová. Na startu se objeví také Ital Juan Carlos Garcia. Už tradičním účastníkem bude jeho krajan Francesco Truturiello. Početné zastoupení má Slovensko a Maďarsko.

 „Závody v Olomouci jsou pro mě výjimečné tím, že mají vždy vysokou diváckou účast. Publikum nás povzbuzuje, což je skvělé. Mně osobně se vždy lépe závodí, když vjedu do arény a lidi mi zatleskají a podpoří mě. To mě vždy motivuje a dělá mi to radost," uvedl Opatrný. Dlouhodobě nejúspěšnější českým reprezentant v parkurovém skákání se chystá soutěžit s Idariem, Dimarem a Santorinem. Velký zájem je podle Damborské také o soutěže pro juniory a jezdce do 25 let. Do Olomouce dorazí více než 30 mladých jezdců z deseti zemí, mezi kterými bude 11 domácích zástupců.

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.