úterý 19. března 2024 Josef

V Olomouci se bude vyhlašovat Kanoista roku na divoké vodě, favoritem je Jiří Prskavec

Bronzový olympijský medailista Jiří Prskavec je největším favoritem 16. ročníku ankety Kanoista roku na divoké vodě, která bude vyhlášena v sobotu v Olomouci. Třiadvacetiletý kajakář obhajuje loňské vítězství v hlasování funkcionářů, trenérů, závodníků a novinářů.

Vyhlášeny budou také výsledky slalomářů mezi seniory a juniory a sjezdařů na divoké vodě v obou věkových kategoriích. Anketu vyhlašuje sekce divoké vody Českého svazu kanoistiky, zveřejnění výsledků dalšího svazového hlasování společně s rychlostními kanoisty se uskuteční v lednu v Praze.

Prskavec vybojoval letos kromě bronzové medaile v Riu i titul mistra Evropy v Liptovském Mikuláši a vyhrál závod Světového poháru v Praze. Na zbývající medailová místa v hlavní kategorii je adeptů víc, hlavními jsou další olympionici, a také kajakáři Vavřinec Hradilek a Vít Přindiš či Martina Satková, která úspěšně kombinuje jízdu v kanoi a kajaku ve slalomu i sjezdu na divoké vodě.

Čtyřnásobný vítěz ankety Hradilek skončil druhý na ME, Přindiš byl druhý v celkovém hodnocení Světového poháru. Oba na vyhlášení nebudou, neboť trénují na Novém Zélandu, kde je o víkendu čeká kvalitně obsazený závod ve slalomu. Satková má z MS zlato a stříbro a na SP v Pau vyhrála tři závody ze čtyř. Díky tomu je v nominaci světové ankety World Paddle Awards. Vyhlášení v Olomouci bude mít jako každý rok své téma, tentokrát jím bude vaření. Program začne v sobotu 19:30 v BEA centru.

Čtěte více:

 

Autoři | Tisková zpráva | Foto Facebook Jiřího Prskavce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.