pátek 29. března 2024 Taťána

Volejbalistky Olomouce jsou nadále suverénní, se Šternberkem neztratily ani set

Podruhé v rozehrané extraligové sezoně došlo na pikantní derby volejbalistek Univerzity Palackého Olomouc a Sokola Šternberk v 17. soutěžním kole. Týmy s řadou hráček, které působily v obou klubech, se tentokrát střetly v hanácké metropoli a stejně jako v prvním měření sil ve Šternberku se i tentokrát zrodil výsledek 3:0 ve prospěch dosud neporaženého lídra tabulky z hanácké metropole.

Monika Dedíková na obou stranách sítě

O něco pikantnější než pro ostatní aktéry bylo derby pro kmenovou hráčku Univerzity Palackého Moniku Dedíkovou, která ještě ve čtvrtek nastoupila jako host za Šternberk a navíc coby jeho kapitánka, aby o dva dny později stála už zase na druhé straně barikády v olomouckém dresu. Na lavičce Sokola chyběl ze zdravotních důvodů také kouč Vladimír Sirvoň, kterého zastoupil jeho dosavadní asistent Jan Drešl. Tím však byl překvapením konec. Jako první šel sice do vedení Šternberk (0:2, 2:4), ale domácí favorit skóre záhy otočil a v poklidném tempu si dokráčel pro výhru 25:17.

Začátek ukázal, jak bude zápas vypadat

Hned na začátku druhé sady vedly vysokoškolačky 5:1 a tento moment předznamenal další průběh setu. Univerzita svůj náskok postupně navyšovala, kouč Sokolek Drešl už za stavu 15:7 vyčerpal oba své oddechové časy a druhé dějství nakonec skončilo vysoko 25:14.

Podobný, i když ne tak rychlý průběh měla také třetí část duelu. Ze stavu 2:3 to bylo 6:3, Šternberk pak sice dvakrát srovnal (12:12, 13:13), ale vše rozhodla série servisů Napolitano Šenkové, po níž to bylo 19:13. Další šňůru na podání pak předvedla Kossányiová (19:14, 24:14) a Univerzita Palackého po výsledku 25:16 podle očekávání porazila Sokol 3:0.

Olomouc je oprávněně první

„Soupeř ukázal své kvality a oprávněnost prvního místa v tabulce. I když je sezona v plném proudu, tak my se ještě potřebujeme sehrát s novými posilami a především nahrávačkou. Intenzivně se budeme připravovat na boje o vyhnutí se baráži,“ řekl zastupující šéf šternberské lavičky Jan Drešl.

„Průběh utkání odpovídal postavení obou týmů v tabulce. My jsme jej až na pomalejší rozjezdy v úvodu prvního a třetího setu měli stále pod kontrolou. Nyní nás čeká velmi důležitá bitva v evropském poháru CEV, na kterou se už plně koncentrujeme,“ připomněl domácí trenér Jiří Teplý.

V sobotu proti Ostravě

V posledním kole základní části extraligy se Olomoučanky představí v sobotu 26. ledna od 17 hodin v Ostravě a Šternberk přivítá ve stejnou dobu mistrovský Prostějov. Univerzitu však ještě předtím, ve čtvrtek 24. ledna čeká domácí odveta evropského poháru CEV Cup proti belgickému Asterixu Beveren. Hrát se bude od 19 hodin a vysokoškolačky se po výhře 3:1 v Belgii budou snažit potvrdit postup mezi osm nejlepších týmů soutěže.

VK UP Olomouc - TJ Sokol Šternberk 3:0 (17, 14, 16)

Rozhodčí: Ištvanech, Vachutka
Čas: 59 minut
Diváků: 400
Olomouc: Kubínová, Košická, Trnková, Napolitano Šenková, Kossányiová, Strušková, libero Kovářová.
Šternberk: Hudylivová, Mirchevová, Schandlová, Dias Godoiová, Kotlabová, Schvanská, libero Kaňková. Střídaly: Zemánková, Kneiflová, Oborná.

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová | Zdroj VK UP Olomouc

Štítky sport, volejbal, Šternberk, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.