pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Volejbalistky Olomouce i popáté v sezoně porazily mistryně z Prostějova

Také páté derby hanáckých rivalů v této sezoně vyhrály volejbalistky Olomouce. V předehrávaném utkání posledního kola nadstavbové části extraligy porazily doma úřadující mistryně z Prostějova 3:0. Prostějovský celek poprvé nesebral olomouckým favoritkám ani set a může přijít o druhé místo pro play off.

Olomoucké volejbalistky ze 24 extraligových zápasů prohrály jediný, a to 9. února na úvod nadstavby s pražským Olympem. Dnes si zápas s Prostějovem předehrály kvůli víkendovému Final Four Středoevropské ligy a zvládly ho za pouhých 74 minut.

Domácí hráčky dobře přihrávaly, díky čemuž jasně předčily Prostějov i v úspěšnosti útoku. Ten se trápil, jedna z nejvíce bodujících hráček celé ligy Helena Horká dnes zaznamenala jen deset bodů. Olomouci zařídila 14 bodů rovněž univerzálka Gabriela Orvošová.

Čtyřikrát Olomouc v sezoně zdolala Prostějov v extralize, pátý úspěch si připsala ve finále Českého poháru. Ligovou nadstavbu zakončí v sobotu duel Olympu s Libercem, přičemž hostující Dukla v případě tříbodové výhry sesadí Prostějov z druhé příčky.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky Sport, volejbal, ženy, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.