čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Report: Olomoucké volejbalistky zdolaly Přerov, v sezóně si připisují druhé vítězství

Nejen hokejem tento víkend žije Olomouc. Volejbalistky univerzitního klubu v sobotu rozdrtily přerovské soupeřky 3:0, v nové extraligové sezóně si připsaly druhé vítězství.

Říkáte si, že jste na ligovém utkání nikdy nebyli a ani vás to neláká? Jenže to je velká škoda, protože naše holky patří ke špičce tabulky. Dalším důvodem proč zajít na volejbal je fakt, že soupeřky z Prostějova, Přerova, Šternberka a Brna svou vzdáleností od Olomouce dělají každý zápas takovým malým derby. A vězte, že zbylé extraligové týmy jsou z nedalekého Frýdku-Místku a Ostravy, čest západní části země dělají jen volejbalistky Olympu Praha.

Vítězství nad Přerovem se nerodilo lehce.  Vysokoškolačky zažily pomalý rozjezd, soupeřky vycítily šanci a bojovaly až do konce vyrovnaného prvního setu. Domácím se nedařilo v útoku a kupily chyby i v obraně. Klid týmu dodala kapitánka Katarína Dudová, která dokonala obrat ze stavu 9:11 na 15:11. Druhý a třetí set už byl plně v režii domácích hráček, blýskla se skvěle blokující Chorvatka Beta  Dumančićová a smečařka Monika Dedíková, která šňůrou podání ve třetím setu zajistila rozhodující náskok. Skvělou atmosféru vytvořili i diváci, kteří ke konci povzbuzovali při každém servisu.

Další příležitost podpořit naše volejbalistky budete mít už příští sobotu 31.10. od 17 hodin, kdy do Olomouce přijedou soupeřky z Frýdku-Místku. Už ve středu se hráčky představí v Evropském poháru CEV, když nastoupí  k utkání s německým Schwerinem – současným lídrem 1. německé Bundesligy. Odveta v Olomouci se odehraje ve čtvrtek 12. 11. také od 17 hodin. Jestli chcete vidět špičkový ženský volejbal, nesmíte v hale UP chybět.


VK UP Olomouc – Volejbal Přerov Precheza 3:0 (20, 11, 14)

Sestava Olomouce:
Závodná, Dudová, Košická, Dumančićová, Kubová, Dedíková
Libero: Hronová
Střídaly: Sochorcová, Nováková, Michalíková

Sestava Přerova:
Polášková, Tomášeková, Rašková, Šťastná, K. Kohoutová, L. Kohoutová
Libero: Vodičková
Střídala: Svobodová, Šebetovská, Kučerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.